JAPONSKA JUHA S SVINJSKIM MESOM
0,00€
Japonska juha s svinjskim mesom
za 4 osebe
čas priprave: 40 minut
Sestavine:
- 300 g svinjskega mesa
- 150 g tankih riževih rezancev teptip, TAS
- 400 g sojinih kalčkov TAS
- 1 manjša kumara
- 2 mladi čebuli
- 3 žlice arašidov
- 25 g riževe moke TAS
- 1 jušna kocka
- 2 vejici peteršilja
- 2 žlici sojine omake z zlato nalepko PRB
Marinada:
- 1 žlička PRB wasabi paste
- 3 žlice svetle sojine omake PRB
- 1 žlica riževega vina
- ščepec sladkorja
- ščepec soli
Postopek:
Meso narežemo na večje kose. Pripravimo marinado iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega vina, wasabija in soli. Meso mariniramo vsaj 10 minut.
V posodi riževo moko zmešamo s 70 ml vode, ter damo na stran. Riževe rezance 10 minut namakamo v mlačni vodi, da se zmehčajo. V posodi zavremo vodo in jih kuhamo 5 minut. Nato jih splaknemo in položimo v hladno vodo, da se ne sprimejo. Kumare narežemo na tanke kolobarčke, mlado čebulo, peteršilj in arašide grobo sesekljamo.
V voku segrejemo olje. Meso zmešamo s pripravljeno mešanico vode in moke. Pri nizki temperaturi cvremo 10 minut, do zlatorumene barve. Preložimo na krožnik prekrit s papirnatimi brisačami.
Ko se nekoliko ohladi, ga narežemo na približno 5 cm dolge rezine.
V posodi zavremo 800 ml vode in v njej raztopimo jušno kocko. Prilijemo sojino omako in pri nizki temperaturi kuhamo 5 minut.
V skledo damo kuhane rezance, sojine kalčke, peteršilj in mlado čebulo ter vse prelijemo z juho. Na vrh rezancev položimo ocvrto meso, ga potresemo z arašidi in ponudimo.
Ni na zalogi