JAPONSKA JUHA S SVINJSKIM MESOM

0,00

Japonska juha s svinjskim mesom

za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 300 g svinjskega mesa
  • 150 g tankih riževih rezancev teptip, TAS
  • 400 g sojinih kalčkov TAS
  • 1 manjša kumara
  • 2 mladi čebuli
  • 3 žlice arašidov
  • 25 g riževe moke TAS
  • 1 jušna kocka
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 žlici sojine omake z zlato nalepko PRB

Marinada:

  • 1 žlička PRB wasabi paste
  • 3 žlice svetle sojine omake PRB
  • 1 žlica riževega vina
  • ščepec sladkorja
  • ščepec soli

Postopek:

Meso narežemo na večje kose. Pripravimo marinado iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega vina, wasabija in soli. Meso mariniramo vsaj 10 minut.

V posodi riževo moko zmešamo s 70 ml vode, ter damo na stran. Riževe rezance 10 minut namakamo v mlačni vodi, da se zmehčajo. V posodi zavremo vodo in jih kuhamo 5 minut. Nato jih splaknemo in položimo v hladno vodo, da se ne sprimejo. Kumare narežemo na tanke kolobarčke, mlado čebulo, peteršilj in arašide grobo sesekljamo.

V voku segrejemo olje. Meso zmešamo s pripravljeno mešanico vode in moke. Pri nizki temperaturi cvremo 10 minut, do zlatorumene barve. Preložimo na krožnik prekrit s papirnatimi brisačami.

Ko se nekoliko ohladi, ga narežemo na približno 5 cm dolge rezine.

V posodi zavremo 800 ml vode in v njej raztopimo jušno kocko. Prilijemo sojino omako in pri nizki temperaturi kuhamo 5 minut.

V skledo damo kuhane rezance, sojine kalčke, peteršilj in mlado čebulo ter vse prelijemo z juho. Na vrh rezancev položimo ocvrto meso, ga potresemo z arašidi in ponudimo.

Ni na zalogi