JUHE

Japonska juha s svinjskim mesom

za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

Sestavine:
300 g svinjskega mesa
150 g tankih riževih rezancev teptip, TAS
400 g sojinih kalčkov TAS
1 manjša kumara
2 mladi čebuli
3 žlice arašidov
25 g riževe moke TAS
1 jušna kocka
2 vejici peteršilja
2 žlici sojine omake z zlato nalepko PRB

Marinada:
1 žlička PRB wasabi paste
3 žlice svetle sojine omake PRB
1 žlica riževega vina
ščepec sladkorja
ščepec soli

Postopek:
Meso narežemo na večje kose. Pripravimo marinado iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega vina, wasabija in soli. Meso mariniramo vsaj 10 minut.

V posodi riževo moko zmešamo s 70 ml vode, ter damo na stran. Riževe rezance 10 minut namakamo v mlačni vodi, da se zmehčajo. V posodi zavremo vodo in jih kuhamo 5 minut. Nato jih splaknemo in položimo v hladno vodo, da se ne sprimejo. Kumare narežemo na tanke kolobarčke, mlado čebulo, peteršilj in arašide grobo sesekljamo.

V voku segrejemo olje. Meso zmešamo s pripravljeno mešanico vode in moke. Pri nizki temperaturi cvremo 10 minut, do zlatorumene barve. Preložimo na krožnik prekrit s papirnatimi brisačami.

Ko se nekoliko ohladi, ga narežemo na približno 5 cm dolge rezine.

V posodi zavremo 800 ml vode in v njej raztopimo jušno kocko. Prilijemo sojino omako in pri nizki temperaturi kuhamo 5 minut.

V skledo damo kuhane rezance, sojine kalčke, peteršilj in mlado čebulo ter vse prelijemo z juho. Na vrh rezancev položimo ocvrto meso, ga potresemo z arašidi in ponudimo.

Juha s popečenimi riževimi list

za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

Sestavine:

200 g tankih riževih rezancev teptip, TAS
200 g mletega svinjskega mesa
1 mlada čebula
6 rdečih čilijev
1 jušna kocka
2 riževa lista TAS
2 žlici svetle sojine omake PRB
3 žlice sezamovega olja PAN ali PRB
Marinada:

1 mlada čebula
3 žlice svetle sojine omake PRB
vejica peteršilja
ščepec glutamata
Postopek:

Peteršilj in mlado čebulo grobo sesekljamo, dodamo mleto svinjsko meso, svetlo sojino omako in glutamat. Vse dobro pregnetemo in pustimo stati 10 minut. Čebulo narežemo na kolobarčke, čili na trakove. Nato riževe rezance za 5 minut namočimo v hladni vodi, da se zmehčajo. Zavremo vodo, dodamo rezance in jih kuhamo 5 minut. Riževa lista zmehčamo tako, da vsakega posebej za 5 minut položimo med vlažni krpi, nato ju razrežemo na 3 cm široke trakove, ki jih pri srednji temperaturi popečemo na olju.

V posodi zavremo 600ml vode, dodamo sojino omako in jušno kocko, ter pustimo vreti 5 minut.

Iz pripravljenega mesa naredimo manjše kroglice, ki jih v juhi kuhamo 10 minut. Proti koncu kuhanja pa dodamo še čebulo in čili. V jušnik dodamo riževe rezance, prilijemo juho in na vrh položimo nekaj rezin popečenih riževih listov.

Juha z riževimi rezanci in tofujem

za 4 osebe

Sestavine:

200g čvrstega odcejenega tofuja
rastlinsko ali arašidovo olje za cvrtje
6 mladih čebulic
1 l zelenjavne jušne osnove
rumena paprika
2 žlici PRB sojine omake z zlato nalepko 150ml
1 žlica zelene tajske karijeve paste
1/2 vrečke TAS riževih rezancev, 5mm
2 stebelni zeleni
Postopek:

5 mladih čebulic razpolovimo, 1 drobno sesekljamo. Papriko narežemo na kockice, stebelno zeleno na trakove, rezance namočimo in odcedimo.

Z ostrim nožem narežemo tofu na enake kocke ali trakove. V vok vlijemo 5 cm olja in ga segrejemo. Po porcijah ocvremo tofu, da bo na vseh straneh porjavel. S penovko ga odstranimo in odcedimo na papirnatih brisačah.

V čist vok vlijemo jušno osnovo in zavremo. Dodamo mlado čebulo, rumeno papriko, razpolovljene mlade čebulice, zeleno, sojino omako in karijevo pasto ter počasi kuhamo cca. 5 minut. Dodamo rezance in tofu ter počasi kuhamo še približno 3 minute.

Juho nalijemo v segrete krožnike in jo ponudimo vročo.

Kislo-pekoča juha

za 4 osebe

čas priprave: 1 ura

Sestavine:

200 g tofuja
100 g svinjine
150 g bambusovih vršičkov TAS rezine
5 kosov kitajskih črnih gob PRB
1 jajce
1 liter kokošje juhe
1/2 žlice soli
1/2 žlice glutamata
ščepec sladkorja
ščepec zmletega belega popra
1 žlica sojine omake PRB z zlato nalepko 150 ml
1 žlica kisa
1 žlica sezamovega olja PAN
1 žlica tapiokine moke TAS
Postopek:

Pripravimo 1 liter kokošje juhe. Črne gobe namakamo v vodi do 60 minut, da se zmehčajo. Tofu, svinjino in gobe narežemo na zelo tanke lističe, nato vse skupaj z bambusovimi rezinami stresemo v vrelo juho ter začinimo s soljo, poprom, sojino omako, glutamatom, sezamovim oljem in kisom.

Nato dodamo tapiokino moko, zmešano z malo vode, da juha ne bo pregosta. Jajce penasto stepemo in ga med hitrim mešanjem zlijemo v juho, nato pa juho z vmešanim jajcem odstavimo.

Kokosova juha

čas priprave: 15 minut

za 4 osebe

Sestavine:

2 pločevinki TAS kokosovega mleka 400ml
2 stebla limonske trave
4 žlice limetinega soka
4 žlice INPROBA ribje omake
4 žlice sladkorja
2 ščepa kajenskega popra
2 ščepa soli
Postopek:

V loncu zavremo kokosovo mleko, sok limete in sladkor. Steblo limonske trave zdrobimo in dodamo juhi. Juho na zmernem ognju kuhamo 2-3 minute. Limonsko travo odstranimo iz juhe in juho začinimo s kajenskim poprom in soljo.

Paradižnikovo-kokosova juha s tofujem

za 4 osebe

Sestavine:

200 g tofuja
2 žlici PRB temne sojine omake
1 žlica limoninega soka
1 čebula
3 korenčki
por
1 žlica olja
1 noževa konica Pan sambal oelek-a
100 ml suhega belega vina
1 pločevinka na koščke zrezanega paradižnika (400ml)
1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
sol, poper
Postopek:

Tofu narežemo na cca. 1 cm velike kocke. Pomešamo z 1 žlico temne sojine omake in limoninim sokom. Pustimo počivati 30 minut. Medtem sesekljamo čebulo, operemo korenček, ga očistimo in narežemo na rezance, por prerežemo na cca. 3 cm dolge koščke.

V voku segrejemo olje in na njem steklasto zdušimo čebulo. Dodamo tofu z marinado in sambal oelekom ter kratek čas pražimo. Dodamo korenček, por in med nenehnim mešanjem pražimo še cca. 3 minute. Prilijemo vino in pustimo, da skoraj povre. Dodamo paradižnik in kokosovo mleko.

Juho pokrito pustimo kuhati še 15 minut. Posolimo, popopramo in začinimo s preostalo sojino omako. Postrežemo potreseno s preostalo čebulo.

Piščančja enolončnica z ajdovimi testeninami

za 4 osebe

čas priprave: 45 minut

Sestavine:

4 piščančje prsi
100 g rezancev SOBA
2 velika korenčka
2 repi
1 glava brokolija
5 cm velik košček ingverja
1 dl sojine omake PRB
sol
črni poper v zrnu
4 stroki česna
Postopek:

Narezani repi in korenčka stresemo v krop in blanširamo cca. 5 minut, nato zelenjavo odcedimo in stresemo v večjo posodo. Piščančje prsi začinimo s soljo in mletim poprom ter jih položimo na zelenjavo v posodi. Nato dodamo olupljen in dobro nasekljan ingver ter česen, ki ju povežemo z vrečko iz gaze in položimo v kozico. Prilijemo sojino omako in toliko vode, da prekrije vse sestavine. Zavremo in počasi kuhamo 15 minut.

V drugi posodi zavremo vodo za blanširanje testenin, stresemo jih v krop in blanširamo 5 minut. Brokoli razcvetkamo in stresemo v posodo ter vse skupaj kuhamo še 5 minut. Ko je meso kuhano, dodamo še testenine.

Serviranje:

Piščančja enolončnica po azijsko je nasitna kombinacija mesa, testenin in zelenjave in jo lahko ponudimo kot samostojno jed.

Nasvet:

Vodo lahko nadomestimo s piščančjo osnovo.

Špinačna kremna juha

za 4 osebe

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
200g špinače
100g smetane
1 čebulica
2 stroka česna
1 žlica olja
1/2 l mesne juhe
sol in poper
Postopek:

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Špinačo operemo in odcedimo (zamrznjeno odtajamo). V voku segrejemo olje in na njem steklasto podušimo čebulo in česen. Prilijemo juho in kokosovo mleko. Dodamo špinačo in vse skupaj počasi kuhamo 10 minut. Medtem čvrsto stepemo smetano. Lahko uporabimo tudi kislo smetano.

Juho zmešamo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo ter postrežemo s kupčkom smetane.

 

MEHIŠKE JEDI

Fajitas s piščančjimi koščki in zelenjavo

čas priprave: 45 minut

za 2 osebi

Sestavine:

CM tortilje- flour tortila 8, 340 g (4 tortilje)
40 dag piščančjih prsi
1 bučka
1 rdeča paprika – očiščena
1 mlada čebulica
CM mešanica začimb za fajito 35g
olje za wok
CM omaka guacamole
CM salsa pikante
Postopek:

Mešanico začimb za fajito vsujemo v skledico in premešamo z vodo, da dobimo gosto tekočino. Meso operemo, osušimo in ga narežemo na manjše koščke ali trakove. V skledi ga zmešamo z marinado in ga za pol ure pustimo počivati na hladnem.

Med tem narežemo zelenjavo na manjše koščke ali trakove. V voku segrejemo olje za vok in dodamo meso. Meso pražimo in nenehno mešamo cca. 6 minut. Dodamo narezane bučke, čebulo in prapriko in pečemo cca. 5 mintu. Po potrebi na koncu dosolimo.

Tortilje segrejemo, jo premažemo z guacamole omako, na sredino nadevamo meso in zelenjavo, dodamo še malce pikantne salse in zavijemo. Tortiljo prepognemo ali zavijemo podobno kot palačinko in z mezincem držimo navzgor upognjen spodnji del zvitka.

Piščančji taco – pekoče

čas priprave: 35 minut

za 4 osebe

Sestavine:

500g piščančjih prsi
1/2 žličke mlete kumine
1/2 žličke soli
1/4 žličke čilija v prahu
2 žlici olja
12 vloženih zelenih čilijev
4 listi zelene solate
3 paradižniki
100g sira (edamec)
8 žličk kisle smetane
CM upognjenci – taco školjke (8 tacov)
Postopek:

Piščančje prsi zrežemo na manjše koščke, nato jih začinimo s soljo, mleto kumino in mletim čilijem. Vse skupaj dobro premešamo. Vložene čilije odcedimo in drobno nasekljamo.

V ponvi dobro segrejemo olje. Na segreto olje stresemo začinjene koščke piščanca in jih med mešanjem na zmernem ognu pražimo, da se popečejo z vseh strani. Dodamo nasekljane čilije in vse skupaj mešamo še 5 minut nato ponev odstavimo.

Pečico segrejemo na 180°. Solatne liste zrežemo na ozke trakove, paradižnike pa na majhne koščke. Taco koruzne školjke zložimo na pekač, katerega damo za 3 minute v ogreto pečico. Sir drobno naribamo.

Tortiljo nadevamo s popraženimi koščki piščančjega mesa. Dodamo solato in paradižnikove koščke in vse skupaj prelijemo z žličko kisle smetane. Potresemo z naribanim sirom in postrežemo.

Tortilje s popečenim puranom in zelenjavo

čas priprave: 30 minut

za 4 osebe

Sestavine:

500g puranjih prsi
CM tortilje – flour tortilla 10, 360g ( 8 tortilj)
1 paradižnik
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
8 listov solate
pest zamrznjenih gob
1/2 konzerve mlade koruze TAS 425g
sol
poper
olivno olje
čili
CM omaka tortilja – rahlo pekoča 190g
CM sirova salsa – cheddar 190g
Postopek:

Puranje prsi narežemo na kratke trakove in jih spečemo na olivnem olju. Na manjše koščke narežemo papriko, ki jo skupaj z gobicami in koruzo pražimo. Solite, poprajte in dodajte čili po okusu. Ko sta meso in zelenjava pripravljena, solatne liste razrežemo na trakove, paradižnik pa na tanke koščke.

Vsako tortiljo na hitro popečemo v ponvi in jo nadevamo. Po sredini namažemo cheddar – sirovo salso, potresemo z mesom, ter praženo in surovo zelenjavo in prelijemo z omako za tortiljo – rahlo pekočo. Tortilje previdno zvijemo.

  

MESNE JEDI - GOVEDINA

Govedina v ostrigini omaki

čas priprave: 1 ura

Sestavine:

500g govejega mesa
1 žlica jedilnega škroba
1 žlica PRB svetle sojine omake
1/2 žličke soli
1 žlica kitajskega riževega vina
1 ščep mletega popra
1/2 žličke sode bikarbone
1 stepen jajčni beljak
INPROBA wok olje
Za omako:

2 žlici INPROBA ostrigove omake
1 žlica PAN sezamovega olja
1 žlica kitajskega riževega vina
3 tanke rezine svežega ingverja
1 žlica jedilnega škroba
Postopek:

Meso narežemo na 4cmx5cm velike rezine. Dobro zmešamo škrob, sojino omako, sol,vino, poper, sodo bikarbono in beljak. Meso v zmes namočimo za 45 minut.

V voku zagrejemo malo olja in vanj stresemo meso ter ga med nenehnim mešanjem pražimo največ 30 sekund in odcedimo.

V vok damo sveže olje, ocvremo v njem na trakove narezan ingver, dodamo ostrigino omako, prilijemo sezamovo olje in vino, dodamo meso in vse skupaj dušimo še 30 sekund. Omako zgostimo s škrobom, k smo ga raztopili z malo vode.

Pekoča govedina z zelenjavo in sojinimi kalčki v voku

za 4 osebe

čas priprave: 30-45 minut

Sestavine:

300 g govedine
200 g paprike
100 g korenčka
2 mladi čebuli
100g sojinih kalčkov TAS
50 g suhih kitajskih črnih gob mu err KK
1,5 dl INPROBA olja za wok
2 žlici olja
1 žlica riževega kisa
2 žlici sojine omake PRB
1/2 žličke soli
1 žlička naribanega ingverja
1 čili
Postopek:

Suhe črne gobe do za 20 minut namočimo v vrelo vodo, nato jih odcedimo in narežemo na koščke. Čili razpolovimo, odstranimo semena in grobo sesekljamo. Govedino narežemo na tanke rezance, zelenjavo očistimo in jo prav tako narežemo na tanke rezance. V voku segrejemo 1,5 decilitra wok olja, na katerega stresemo narezano govedino in jo cvremo do rjave barve. Ocvrto govedino odstranimo, olje odlijemo in v wok nalijemo 2 žlici olja. Dodamo narezano papriko, korenček in čebulo, ki jih na hitro prepražimo. Nato v vok stresemo sojine kalčke, narezane gobe, sesekljan čili, sojino omako, nariban ingver in sol ter med mešanjem na hitro prepražimo. Nato dodamo govedino in rižev kis ter prepražimo le toliko, da se okusi prepojijo.

Nasvet: k jedi ponudimo kuhan riž.

 

MESNE JEDI - PIŠČANEC

Aalge s piščancem v glineni posodi

čas priprave: 2 uri

Sestavine:

1 cel piščanec
3 listi alg OBENTO Yaki Nori 25g
1 mlada čebulica
4 žlice PAN sezamovega olja 200ml
2 žlici kitajskega riževega vina
2 žlici OBENTO kisa iz riževega vina
4 žlice PRB sojine omake z “zlato nalepko”
1/2 žlice soli
1/2 žlice sladkorja
1 skodelica juhe
Postopek:

Alge namočimo, da se zmehčajo, nato jih odcedimo. Očistimo piščanca, ga operemo in narežemo na 4 do 5 cm velike kose. Čebulo narežemo na trakove.

V glineno posodo nalijemo sezamovo olje, na njem popražimo čebulico, dodamo alge in piščančje meso ter pražimo 1 minuto. Prilijemo vino, kis, sojino omako, sladkor, sol in juho ter kuhamo približno 1 uro na majhnem ognju.

Kitajska zelenjava s piščancem

čas priprave: 1 ura

Sestavine:

1 cel piščanec
1 konzerva YOUWOK Chop suey – vložene zelenjave
1 mlada čebulica
1 por
4 tanke rezine svežega ingverja
INPROBA olje za wok
Za omako:

1 žlička sladkorja
1 žlička soli
1 žlica OBENTO kisa iz riževega vina
1 žlica kitajskega riževega vina
2 žlici PAN sezamovega olja
1 žlička sladke paprike v prahu
Postopek:

Piščanca narežemo na kose ter jih stresemo na olje v vok in pečemo 5 minut, nato jih poberemo iz voka in odcedimo. Čebulico, ingver, por narežemo na koščke in jih skupaj s kitajsko zelenjavo pražimo na olju v voku, dokler se ne zmehčajo.

Dodamo piščančje kose in navedene sestavine za omako (razen paprike v prahu) ter dušimo pribl. 10 minut na majhnem ognju. Nato jed potresemo s papriko, jo premešamo in ponudimo.

Marinirana pečena piščančja stegna

za 4 osebe

Sestavine:

900 g piščančjih stegen s kostmi
INPROBA olje za wok
Za marinado:

2 žlički soli
1 žlička svežega zmletega črnega popra
5 olupljenih strokov česna
75 ml INPROBA ribje omake
75 ml OBENTO kisa iz riževega vina
2 očiščena in sesekljana sveža rdeča in zelena čilija
1 žlica sladkorja
2 žlici limetinega soka
1 žlica PRB svetle sojine omake
1 žlica riževega vina
navadna moka
Postopek:

V mešalniku zmešamo poper, česen, sol, ribjo omako, kis, čilija, limetin sok, sladkor, sojino omako in riževo vino. Piščančja stegna natremo z marinado in mariniramo 1 uro na sobni temperaturi, da se okusi prepojijo. Odvečno marinado odcedimo.

Marinirane kose povaljamo v moki. Na močni vročini segrejemo vok in vanj vlijemo olje, ko se začenja rahlo kaditi, vročino znižamo. V vok položimo piščančja stegna s kožo navzdol in jih na vsaki strani pečemo približno 10 minut oz. tako dolgo, da se popolnoma prepečejo, nato jih vzamemo iz voka in odcedimo na papirnati brisački.

Ocvrt piščanec z mandlji

čas priprave: 1 ura 15 minut

Sestavine:

600g piščančjih prsi
1 jajce
1 žlička soli
1/2 žličke Conimex začimbe ve-tsin ojačevalca okusa
1/2 žličke sladkorja
1 žlica PRB svetle sojine omake
1 žlica riževega vina
1 ščep zmletega popra
1/2 žličke soda bikarbone
2 žlici jedilnega škroba
100 g olupljenih mandljev
skodelica INPROBA wok olja
Postopek:

Stepemo jajce, ki smo mu prej dodali 2 žlici vode, vmešamo sol, ve-tsin, sladkor, sojino omako, riževo vino, poper, škrob ter sodo bikarbono, da nastane srednje gosta zmes.

Mandlje drobno nasekljamo.

Piščančje prsi položimo v zmes in jih namakam cca. pol ure. Vsak prepojen kos povaljamo z obeh strani v mandljih in jih s prsti vtisnemo v meso. V vok zlijemo pol skodelice olja. Ko se olje segreje, v njem cvremo meso 7-8 minut na vsaki strani. Ocvrte kose narežemo na rezine.

Piščančje kocke z mandlji

Sestavine:

120 g oluščenih in v pečici popraženih mandljev
2 žlici INPROBA olja za wok
250 g piščančjega mesa brez kože in kosti
ščepec soli in popra
2 žlici na kocke narezane čebule
2 žlici na kocke narezane steblaste zelene
120 g graha
120 g TAS bambusovih vršičkov – rezine
1 vrečka KK črnih kitajskih gob mu err 50g
2 žlici PRB svetle sojine omake
1 žlička jedilnega škroba raztopljenega v 1 dl vode
Postopek:

Kitajske gobe za 20 minut namočimo v topli vodi, jim odstranimo bete in izstisnemo vodo.

Piščančje meso narežemo na majhne koščke, prav tako čebulo in zeleno, gobe pa na rezine. V voku segrevamo 2 žlici olja, dokler se ne začne kaditi. Posolimo, dodamo piščančje meso in ga pražimo 1-2 minuti, nato ga vzamemo iz voka. Na olje damo zelenjavo in gobe. Pražimo 1-2 minuti ter posolimo in popopramo. Premešamo in zalijemo z 1/2 dl vode. Pokrijemo, dušimo 1 minuto in dodamo jedilni škrob, pomešan z vodo. Ko se zgosti, dodamo mandlje in piščančje meso. Še enkrat dobro premešamo in postrežemo.

Piščančji kari po vietnamsko

za 4 osebe

Sestavine:

450 g piščančjih stegen brez kosti in kože
2 žlici arašidovega olja
2 na osmine narezani čebuli
300 ml kokošje jušne osnove
400 ml AROY-D kokosovega mleka za kuhanje 400ml
4 na četrtine narezani paradižniki
Za marinado:

1/2 žličke CONIMEX začimbe – limonina trava 15g
4 celi stroki česna
2 očiščena in sesekljana sveža zelena čilija
2 žlički sladkorja
1 žlica RAJAH rahlo pekoče karijeve paste
2 žlici RAJAH madras karija v prahu
1 žlička soli
1/2 žlička svežega zmletega črnega popra
3 žlice INPROBA ribje omake
1 žlica vode
INPROBA olje za wok
Postopek:

Piščančje meso razrežemo na cca. 5 cm velike kose.

V mešalnik damo česen, čili, sladkor, pasto in prašek za kari, poper, sol, ribjo omako, vodo in gladko obdelamo. Mešanico preložimo v skledo, dodamo začimbo limonino travo in meso ter mešamo dokler se okusi ne prepojijo. Približno 1 uro mariniramo na sobni temperaturi.

Na močni vročini segrejemo vok in vanj vlijemo olje. Ko se iz olja začne rahlo kaditi, znižamo vročino na zmerno in damo na olje meso in med mešanjem pražimo 5 minut oz. tako dolgo, da meso začne rjaveti. Dodamo čebulo in med mešanjem pražimo 3 minute. Prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Segrejemo skoraj do vrenja, nato vročino znižamo in kuhamo 10 minut pod vreliščem. Dodamo paradižnik, dobro zmešamo in kuhamo še 2 minuti. Preložimo v skledo. K jedi se kot priloga odlično poda kuhan riž.

Pščanec s curryjem

čas priprave: 45 minut

Sestavine:

400g piščančjih prsi
1 žlica sesekljane čebule
1/2 žlice sesekljanega česna
1 žlica RAJAH karijeve paste
1 žlička soli
ščep mletega popra
1 žlica PRB sojine omake -svetle
1 žlica PRB sojine omake – temne
1 žlica jedilnega škroba
4 sveži polpekoči feferoni
INPROBA olje za wok
1/2 žličke sladkorja

Postopek:
Piščančje meso narežemo na koščke, jih v voku ocvremo v olju in poberemo iz njega. V vok damo 3 žlice olja, prepražimo na njem čebulico in česen, nato dodamo še kari, sol, sladkor, poper in sojino omako.

Dušimo približno 10 minut, nato zgostimo z jedilnim škrobom, raztopljenim z malo vode. Nato damo v vok še ocvrte koščke piščanca, jih potresemo z narezanimi feferoni, premešamo in ponudimo.

Piščanec v papirju s 5 začimbami

čas priprave: 45 minut

Sestavine:

400g piščančjih prsi
papir za peko
olje za cvrenje
1 drobno narezana mlada čebulica
1 šopek peteršilja
1 žlica sesekljanega ingverja
1/2 žlice mešanice 5 začimb
1/2 žličke soli
1/2 žlice sladkorja
1 žlica PRB svetle sojine omake
2 žlici arašidovega olja
1 žlica RAJAH pekoče karijeve paste
Postopek:

Piščančje prsi narežemo na 6×5 cm velike in cca. 1 cm debele koščke ter jih zmešamo z drobno narezano čebulico, ingverjem, mešanico 5 začimb, curryjem, sladkorjem, sojino omako, soljo in oljem.

Na vsak kos papirja damo dva koščka piščančjih prsi in okrasimo s peteršiljem.

Papir zategnemo, da nastanejo vrečke. V voku segrejemo precej olja in na njem pri nizki temperaturi cvremo vrečke 6 do 7 minut.

Piščanec v sladko-kisli omaki

Sestavine (za 4 osebe):

30 dag piščančjega mesa (prsa)
žlica PAN sezamovega olja
pločevinka TAS mlade koruze 425g
zavitek KK črnih gob mu err 50g
1 sveža paprika
1 steklenička omake Pan sladko-kisla 200ml
Postopek:

Piščanca narežemo na kocke in ga na olju popečemo do zlatorumene barve. Nato dodamo koruzo in gobe ter pražimo približno 5 minut na počasnem ognju. Na koncu dodamo stekleničko sladko-kisle omake, dušimo še 3 minute in jed je gotova.

Za prilogo priporočamo riž.

Pomembno: gobe pred uporabo namakajte v hladni vodi do 60 minut.

Piščanec z limono

za 4 osebe

čas priprave: 45 minut

Sestavine:

600g piščančjih prsi
1/2 žličke soli
1/2 žličke Conimex začimbe ve-tsin (ojačevalec okusa)
1/2 žličke PAN sezamovega olja
1 jajce
3 žličke jedilnega škroba
INPROBA olje za wok
Za omako:

1/2 žličke soli
1/2 žličke sladkorja
1 žlička PAN sezamovega olja
1 žlička limoninega soka
1 žlica jedilnega škroba
Postopek:

Stepemo jajce, dodamo sol, glutamat in sezamovo olje ter pomočimo vanj meso. Nato meso povaljamo še v škrobu. V voku segrejemo olje ter na njem cvremo meso 6-7 minut. Zatem ga narežemo na 6cmx2 velike koščke. Koščke naložimo na pladenj.

Za omako segrejemo sezamovo olje s soljo, sladkorjem in limoninim sokom. Dobro premešamo, zgostimo s škrobom, ki smo ga raztopili v malo vode, in omako polijemo po mesu. Pladenj okrasimo z nekaj rezinami limone

čas priprave: 1h30minut

Pražen piščanec z arašidi

Sestavine:

200g piščančjih prsi
1 ščep soli
1 jajčni beljak
1 žlička jedilnega škroba
1 žlička OBENTO kis iz riževega vina
3 suhi feferoni
1 strok česna
2 rezini svežega ingverja
2 žlici olja
olje za cvenje
1 žlica PRB sojine omake – temne
za noževo konico CONIMEX začimbe ve-tsin
2 žlički sladkorja
1 žlička PAN sezamovega olja
1 žlička jedilnega škroba
1 žlica praženih arašidov
Postopek:

Piščančje meso narežemo na koščke, dodamo beljak, sol, škrob in premešamo. Sesekljamo feferone, narežemo česen in ingver.

Meso pražimo nekaj minut, nato ga odcedimo in postavimo na toplo.

Segrejemo vok in dodamo vanj nekaj žlic olja ter na njem popražimo feferone, česen in ingver, da postekleni.

Dodamo popraženo meso, sojino omako, ve-tsin, sladkor in kis. Dobro premešamo, da se vse sestavine navzamejo arome. Omaki dodamo škrob, raztopljen v malo vode in sezamovo olje. Preden vok odstavimo z ognja, vmešamo v jed še arašide.

Tribarvni piščanec

čas priprave: 30 minut

Sestavine:

500g piščančjih prsi
1 zelena paprika
1 rdeča paprika
3 stebla stebelne zelene
2 mladi čebuli
1 jajčni beljak
1 košček svežega ingverja, dolg približno 4 cm.
1 žlica PRB sojine omake – temna
1 žlica jedilnega škroba
1 žlička OBENTO kisa iz riževega vina
1/2 žličke soli
1 žlička sladkorja
1/2 žličke paprike v prahu
arašidovo ali olivno olje
Postopek:

Očiščeni papriki narežemo na obročke, zeleno in mlado čebulo pa na približno 1 cm debele koščke.

V skledici zmešamo beljak, škrob in sol in v tej mešanici povaljamo piščančje koščke. Nato jih ocvremo na vročem olju v ponvi ali voku ter odcedimo. Preostalo olje segrejemo ter na njem prepražimo pripravljeno zelenjavo. Dodamo sojino omako, sladkor, kis in papriko. Dobro premešamo ter dodam še ocvrte kose piščančjega mesa. Jed nekaj minut pustimo, da se okusi premešajo, nato jo postrežemo.

 

MESNE JEDI - SVINJINA

Dušena svinjska rebrca po korejsko

za 4 osebe

Sestavine:

750 g svinjskih rebrc
1 žlica arašidovega olja
5 strtih strokov česna
1 žlica drobno sesekljanega ingverja
3 žlice drobno sesekljane mlade čebulice
3 žlice sladkorja
3 žlice riževega vina
300 ml kokošje jušne osnove
2 žlici svetle sojine omake
2 žlici Al Amier Tahini – sezamove paste
INPROBA olje za wok
Postopek:

Rebra razrežemo na posamična rebrca, na približno 8 cm dolge kose.

Na močni vročini segrejemo vok in vanj vlijemo olje. Ko se zelo segreje in se začne kaditi, vanj damo kose rebrc in med mešanjem pražimo 5 minut oz. tako dolgo, da porjavijo. Nato jih odstranimo iz voka in zavržemo vso maščobo v njem. Vok do čistega obrišemo.

V čisti vok damo vse druge sestavine. Zavremo in vročino znižamo, nato dodamo rebrca ter dušimo približno 45 minut. Vmes občasno premešamo. Po potrebi prilijemo vodo, da se jed ne izsuši. Ko je jed gotova, jo damo na pladenj in takoj ponudimo.

Pikantna svinjina z baziliko

za 4 osebe

Sestavine:

450g zmlete svinjine
2 žlici arašidovega olja
3 žlice očiščenega in drobno nasekljanega rdečega čilija
3 žlice grobo sesekljanega česna
2 žlici RAJAH koriandrove paste
2 žlici INPROBA ribje omake
1 žlica INPROBA ostrigove omake
2 žlički sladkorja
150 ml kokošje jušne osnove
INPROBA olje za wok
sveži listi bazilike
Postopek:

Vok segrejemo na visoko temperaturo in vanj vlijemo olje. Ko se iz olja začne rahlo kaditi, dodamo česen in čili in med stalnim mešanjem pražimo pribl. 30 sekund. Dodamo svinjino in med mešanjem pražimo 3 minute. Nato dodamo še koriandrovo pasto, ostrigovo omako, ribjo omako, sladkor in jušno osnovo. Med mešanjem pražimo 4 minute, na koncu dodamo še liste bazilike in med mešanjem pražimo še 1 minuto.

Sojini kalčki s svinjino

čas priprave: 45 minut

Sestavine:

400g nemastne svinjine
YOUWOK kalčki 330g
2 čebuli
1 por
1 kos svežega ingverja, dolg približno 5 cm
2 žlici PRB svetle sojine omake
1 žlica kitajskega riževega vina
1 žlička koruznega škroba
4 žlice INPROBA wok olja
1 žlička soli
Postopek:

Svinjsko meso narežemo na tanke trakove, ga damo v skledo in dodamo vino, koruzni škrob,sojino omako in vse skupaj premešamo in mariniramo 20 minut.

Sojine kalčke stresemo v drugo posodo in jih odcedimo.

Ingver olupimo in narežemo na tanke trakove, olupimo čebuli in ju narežemo na rezine. Por narežemo na 5 cm dolge trakove.

V voku segrejemo 2 žlici olja in na njem popražimo čebulo in ingver. Ko oveneta, dodamo meso in ga med mešanjem nekaj minut pražimo. Nato ga poberemo z luknjičasto lopatico ter shranimo na toplem. Vok očistimo in dodamo 2 žlici olja ter stresemo vanj sojine kalčke in por. Nekaj minut pražimo, nato dodamo meso in premešamo, da se okusi prepojijo.

Pikantna svinjina z baziliko

za 4 osebe

Sestavine:

450g zmlete svinjine
2 žlici arašidovega olja
3 žlice očiščenega in drobno nasekljanega rdečega čilija
3 žlice grobo sesekljanega česna
2 žlici RAJAH koriandrove paste
2 žlici INPROBA ribje omake
1 žlica INPROBA ostrigove omake
2 žlički sladkorja
150 ml kokošje jušne osnove
INPROBA olje za wok
sveži listi bazilike
Postopek:

Vok segrejemo na visoko temperaturo in vanj vlijemo olje. Ko se iz olja začne rahlo kaditi, dodamo česen in čili in med stalnim mešanjem pražimo pribl. 30 sekund. Dodamo svinjino in med mešanjem pražimo 3 minute. Nato dodamo še koriandrovo pasto, ostrigovo omako, ribjo omako, sladkor in jušno osnovo. Med mešanjem pražimo 4 minute, na koncu dodamo še liste bazilike in med mešanjem pražimo še 1 minuto.

 

MORSKE JEDI

Klapavice v kokosovi omaki

za 4-6 oseb

Sestavine:

2 žlici arašidovega olja
3 žlice grobo sesekljanega česna
2 žlici grobo sesekljane mlade čebulice
2 žlici drobno sesekljane ingverjeve korenike
1,5 kg skrtačenih svežih klapavic
2 žlici RAJAH madras kari v prahu
2 žlici INPROBA ribje omake
1 žlička sladkorja
1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
INPROBA olje za wok
3 žlice vode
Postopek:

Vok ali veliko ponev segrejemo na zelo močno vročino. V vročo posodo vlijemo olje. Ko se zelo segreje in se začne kaditi, dodamo ingver, česen in med stalnim mešanjem pražimo 20 sekund. Dodamo klapavice in med mešanjem pražimo 1 minuto. Nato dodamo še madras kari v prahu, ribjo omako, sladkor, kokosovo mleko, vodo in posodo pokrijemo ter jed kuhamo približno 5 minut oz. tako dolgo, da se vse školjke odprejo. Neodprte školjke zavržemo. Jed premešamo in takoj ponudimo.

Ocvrti rakci in sipa v tempurini moki

za 4 osebe

čas priprave: 20 minut

Sestavine:

150 g rakcev
1 manjša sipa težka 200g
100 g tempurine moke TAS
1 manjša kumara
1 rdeča paprika
100 ml sladke čilijeve omake za zvitke PAN
300ml olja za cvrtje
Marinada:

2 žlici svetle sojine omake PRB
ščepec sladkorja
1 žlica riževega kisa
ščepec CONIMEX ve-tsin glutamata
Postopek:

Rakcem odstranimo glave in jih olupimo. Repke pustimo. Splaknemo jih pod tekočo vodo in odcedimo. Sipi odstranimo drobovje in pri tem pazimo, da ne ranimo mehurja s črnilom. Iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega kisa in glutamata pripravimo marinado, v kateri mariniramo meso 5 minut.

Kumaro in papriko narežemo na tanjše trakove. Tempurino moko zmešamo s 150ml vode, da nastane gosta tekoča zmes, v katero potopimo meso in zelenjavo.

V voku segrejemo olje in pri nizki temperaturi najprej ocvremo zelenjavo 5 do 7 minut. Pazimo, da se kosi med seboj ne sprimejo. Ocvrte odložimo na krožnik prekrit s papirnato brisačo.

V voku ocvremo rakce, nato pa še sipino meso. Na krožnik položimo ocvrto zelenjavo in ocvrte morske sadeže, zraven pa ponudimo sladko čilijevo omako.

Oslič v medeni omaki

čas priprave: 45 minut

Sestavine:

1 oslič, težak približno 800g
1 žlica sesekljane čebulice
1 žlica sesekljanega ingverja
2 žlici kitajskega vina
1 žlica sladkorja
2 žlici PRB sojine omake z zlato nalepko
1 žlica PAN sezamovega olja
INPROBA olje za wok
1 žlica škroba
Za marinado:

1 žlica sojine omake
1/2 žličke soli
1 ščep popra
Postopek:

Ribo očistimo, jo osolimo, popopramo in premažemo s sojino omako ter pustimo stati 10 minut, da se prepoji. Nato jo cvremo približno 10 minut v olju v voku, da je zunaj hrustljava, znotraj pa mehka. Nato jo odcedimo in shranimo na toplem.

V vok damo sveže olje, prepražimo na njem čebulo in ingver, dodamo vino, sladkor, sojino omako in sezamovo olje ter omako povremo in jo zgostimo s škrobo, zmešanim z vodo.

V vok damo ocvrto ribo, jo previdno obrnemo in segrejemo ter položimo na pladenj.

Rakci v karijevi omaki po šrilanško

za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

Sestavine:

500 g rakcev
400 ml kokosovega mleka Dee Dee TAS
1 rdeča paprika
1 strok česna
5 rdečih čilijev
1 žlica RAJAH madras kari v prahu
5 žlic ingverja
3 vejice peteršilja
3 žlice sezamovega olja PAN
Postopek:

Rakcem odstranimo glave, repke oluščimo in jih splaknemo pod tekočo vodo. Rdečo papriko narežemo na manjše kvadratke, peteršilj grobo sesekljamo, čili pa narežemo na kolobarčke.

V voku segrejemo sezamovo olje, v njem pri srednji temperaturi med stalnim mešanjem 3 minute pražimo česen, ingver in rakce in vse skupaj preložimo na krožnik.

V vok damo nekaj žlic kokosovega mleka in kari, premešamo ter pri srednji temperaturi kuhamo 2 minuti. Dolijemo preostalo mleko, dodamo rakce in kuhamo še 10 minut.

Serviranje: jed potresemo s sesekljanim peteršiljem in kot prilogo ponudimo jasminov riž.

Nasvet: za bolj pekočo jed lahko dodamo žlico RAJAH pekoče karijeve paste.

Ribji fileti 3 okusov

čas priprave: 1 ura

Sestavine:

500g ribjih filetov (najboljši so fileti morskega lista)
2 stepena jajčna beljaka
3 žlice jedilnega škroba
INPROBA wok olje
4 kitajske gobe KK mu err
100g bambusovih vršičkov TAS
1 paprika
1 mlada čebulica
3 tanke rezine svežega ingverja
Za omako:

1 žlica kitajskega riževega vina
1/2 žličke soli
1 ščep mletega popra
1 žlička PAN sezamovega olja
1 žlička PRB svetle sojine omake
Postopek:

Ribje filete narežemo na trakove, jih na hitro povaljamo v beljaku in povaljamo v škrobu.

Ribe pečemo na olju v voku, da lepo zarumenijo, nato jih odcedimo.

Namočimo kitajske gobe, da se zmehčajo, nato jih narežemo. V vreli vodi blanširamo bambusove vršičke. Na trakove narežemo papriko, čebulico in ingver.

V vok damo sveže olje, prepražimo na njem ingver in čebulico, ter dodamo ribe in zelenjavo ter še minuto pražimo.

Iz vseh navedenih sestavin pripravimo omako, jo povremo, da se zgosti, nato polijemo po ribah in zelenjavi ter ponudimo.

 

PREDJEDI

Spomladanski zvitki z zelenjavo

Za 4 osebe

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:

12 malih listov testa za spomladanske zvitke
1 mali por
2 stroka česna
75 g korenčka
100 g TAS sojinih kalčkov
2 žlici Conimex Ketjap Asin
½ l INPROBA Wok olja
Conimex Sambal sauce pekoč
Postopek:

Opran por nareži na kolobarje, sesekljaj česen, korenček nareži na tanke trakove. Zmešaj por, česen, korenček in kalčke z Ketjap asin omakco. Liste riževega papirja potopimo v toplo vodo in položimo na kuhinjski prtič, zmehčajo se v dveh minutah. Na spodnjo tretjino položimo nadev, robove prepognemo navznoter in zavijemo. V woku zagrejemo olje na 170 stopinj. Ocvri zvitke in jih položi na papir, da popivna odvečno maščobo.

Nasvet: Zraven ponudi Conimex Sambal omakIco ali Ketjap omakico

Spomladanski zvitki s svinjino

Sestavine:

300g puste svinjine
1 žlička drobno nasekljanega svežega ingverja
KK črne kitajske gobe mu err ( 6 gob)
Lien Ying rižev papir za spomladanske zvitke
2 drobno nasekljani mladi čebulici
3 žlice INPROBA olja za vok
1 žlička PRB svetle sojine omake
1 žlička soli
100g TAS sojinih kalčkov
1 žlička jedilnega škroba pomešanega z 2 žličkama vode
1 stepeno jajce
PAN čilijeva omaka za zvitke
Postopek:

Gobe za 20 minut namakamo v topli vodi, da se zmehčajo, odstranimo bete in jih na tanko narežemo. Sojine kalčke narežemo na 1 cm dolge koščke. Meso narežemo na zelo tanke rezance.

V voku segrejemo 3 žlice olja in ko se začne rahlo kaditi, dodamo ingver, sol, gobe, meso in med mešanjem pražimo 1 minuto. Dodamo vse preostale sestavine, razen jedilnega škroba in pražimo še 1 minuto. Dodamo še jedilni škrob, in mešamo 30 sekund. Pustimo, da se jed ohladi.

Meso razporedimo po spodnjem delu papirja za zvitke, vendar ne do roba. Spodnji del preložimo prek mase, zapognimo navznoter in stranska robova tesno zvijemo do konca. Robove zalepimo s stepenim jajcem. Olje močno segrejemo in ocvremo zvitke, da postanejo zlato rumeni. Ponudimo jih s čilijevo omako za zvitke. Ko so gotovi, smejo stati največ pol ure.

Tempura z zelenjavo

za 4 osebe

Sestavine:

1 vrečka TAS tempurine moke 150g
100g fižola grmičarja
100g cvetače
1 vrečka KK gob Šitak
3 korenčki
1 majhna bučka (150g)
sol
Postopek:

Tempurino moko zamesimo s 300ml vode in ščepcem soli v gladko tekoče testo.

Fižol operemo in očistimo. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetke. S fižolom jo blanširamo 3 minute v slani vodi, odcedimo in oblijemo z mrzlo vodo.

Gobe pripravimo po navodilih. Gobe razčetverimo, korenček olupimo in ga kot bučko razrežemo na dolge rezance.

V voku segrejemo olje. Zelenjavo po odmerkih povaljamo v moki, namočimo v testo in v vročem olju zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na kuhinjskem papirju.

Umešana jajca s sojinimi kalčki

za 4 osebe

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

1 pločevinka TAS sojinih kalčkov 412g
1 šopek drobnjaka
6 jajc
50ml mleka
1 žlica PRB svetle sojine omake
1 noževa konica Conimex – sambal oeleka
sol in poper
2 žlici surovega masla
Postopek:

Sojine kalčke odcedimo, drobnjak operemo, otresemo do suhega in na drobno narežemo. Eno žlico narezanega drobnjaka shranimo posebej.

Jajca v posebni posodici razžvrkljamo z mlekom, začinimo s sambal oelekom, sojino omako, soljo in poprom.

V voku razpustimo surovo maslo, ter na njem 1 minuto pražimo sojine kalčke. Jajčno mešanico zlijemo na kalčke in pražimo toliko časa, da jajca zakrknejo. Posolimo in popopramo. Postrežemo potreseno z drobnjakom, ki smo ga prihranili.

 

RIŽ IN TESTENINE

Indonezijski pečeni riž

čas priprave: 40 minut

za 4 osebe

Sestavine:

300g jasminovega riža TILDA
300g piščančjih prsi
Youwok kalčki 330g
1/2 pločevinke TAS mlade koruze – cele 425g
1 manjša kumara
2 korenčka
12 gob DIAMOND Šitak
4 jajca
2 mladi čebulici
6 strokov česna
6 žlic PRB sojine omake – gobove
4 žlice INPROBA ostrigove omake
1 žlica trsnega sladkorja
ščep glutamata
INPROBA wok olje – 3 žlice za peko riža in 2 žlici za peko jajc
Postopek:

Pred pripravo gobe namočimo v vodi, da se zmehčajo.

V posodi zavremo 600ml vode in dodamo riž ter zmanjšamo temperaturo na najnižjo vrednost in posodo pokrijemo s pokrovko. Riž dušimo približno 15 minut. Med kuho ga nikoli ne premešamo, temveč le preverjamo ali je popil vso vodo. Ko riž popije vso vodo, posodo odstavimo in pokritega pustimo stati cca. 3 minute.

Meso narežemo na tanke trakove, mlado koruzo narežemo na 2 cm dolge kose, gobe razpolovimo, korenje in kumaro narežemo na tanke trakove, česen in mladi čebuli pa grobo nasekljamo. Jajca ubijemo, stepemo, začinimo z glutamatom in damo na stran.

V ponvi segrejemo olje in vanj vlijemo 1/4 jajčne mase, kot bi hoteli narediti omleto. Pečemo približno 3 minute, dokler masa ne zakrkne. Omleto opečemo še z druge strani in jo preložimo na krožnik. Postopek ponovimo, dokler ne spečemo vseh 4 omlet.

V voku segrejemo olje za vok in dodamo česen, čebulo in meso. Vse skupaj premešamo in pri visoki temperaturi pečemo 3 minute. Dodamo gobe, korenje, mlado koruzo, kumaro in pri srednji temperaturi med stalnim mešanjem pečemo 3 minute. Dodamo kuhan riž, mlado čebulo, sojine kalčke, sladkor, sojino in ostrigino omako. Vse skupaj dobro premešamo in pečemo še 5 minut.

Preden jed ponudimo, pripravljene omlete položimo na krožnike, nanje damo pečen riž in jih prepognemo.

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim filejem

za 4 osebe

čas priprave: 15-30minut

Sestavine:

250 g Conimex Chinese Mie jajčnih testenin
300 g piščančjega prsnega fileja
1 mlada čebula
50 g sojinih kalčkov TAS
4 žlice INPROBA wok olja
4 žlice sojine omake PRB
sol
2 stroka česna
1 čili
košček ingverja
Postopek:

V vreli slani vodi skuhamo rezance al dente. Česen olupimo in sesekljamo, čili podolžno razpolovimo, očistimo semena in na drobno sesekljamo. Piščančji file oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in narežemo na trakove. Nato segrejemo vok, vanj nalijemo olje in v njem med mešanjem najprej prepražimo narezan piščančji file. Nato dodamo še mlado čebulo ter sesekljana česen in čili. Vse skupaj pražimo še 1-2 minuti. Ingver olupimo in drobno nastrgamo. Piščancu in čebuli dodamo odcejene rezance, sojine kalčke, sol, sesekljan čili in žlico nastrganega ingverja. Na hitro premešamo, da se rezanci segrejejo.

Serviranje:

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim filejem so nasitna in lahko prebavljiva glavna jed.

Kitajski rezanci z zelenjavo

za 4 osebe

čas priprave: 30 minut

Sestavine:

250 g conimex chinese mie – širokih rezancev
150 g mlade koruze TAS
10 kosov kitajskih gob mu err KK
100 g bambusovih vršičkov 227g, TAS
3 stebla stebelne zelene
2 rdeča čilija
1 žlica ingverja
2 žlici Inproba ostrigine omake
3 žlice sojine omake PRB
1 žlica riževega vina
1 žlica PAN sezamovega olja
Postopek:

Gobe namakamo v topli vodi 5 minut, da se zmehčajo. Nato jih operemo in odstranimo trde dele. Mlado koruzo, stebelno zeleno in čili narežemo na tanke kolobarje.

V posodi zavremo vodo in v njej 5 minut namakamo rezance, nato jih precedimo in splaknemo z mlačno vodo.

V voku segrejmo olje, dodamo gobe, zeleno, ingver, koruzo, bambus in med stalnim mešanjem pražimo pri visoki temperaturi 3 minute. Dodamo sojino omako in riževo vino ter pražimo še minuto. Nato dodamo rezance, ostrigino omako, vse premešamo iin pražimo še 3 minute.

Nasvet:

Uporabite lahko poljubno vrsto zelenjave, glede na sezono in želje.

Rezanci z brokolijem, baziliko in repki kozic

za 4 osebe čas priprave: 20 minut Sestavine: conimex Mie rezanci 250 g brokoli 400 g INPROBA wok olje RAJAH curry pasta 250g kuhanih repkov kozic sveža bazilika Priprava: V vodi skuhamo rezance al dente. V woku dobro segrejemo wok olje, dodamo opran brokoli in pražimo cca. 3 minute. Curryevo pasto dodamo v brokoli in pražimo še 2 minuti. Nazadnje dodamo rezance in repke kozic. Posijemo z baziliko. Nasvet: okus lahko izboljšamo s sojino omako.

Riž s sezamom in baziliko

za 4 osebe čas priprave: 20 minut Sestavine: 250g riža 3 čajne žličke česna 3 žlice sezamovih semen INPROBA wok olje RAJAH curry pasta 4 žlice sesekljane sveže bazilike Postopek: Riž operemo pod mrzlo vodo. Kuhamo ga 8-10 minut oz. al dente. Prepražimo sezam cca. 1 minuto. V woku segrejemo olje, prepražimo česen, dodamo curry pasto in riž. Pražimo 3 minute. Posujemo s praženim sezamom in baziliko. Nasvet: jed lahko izboljšamo s kokosom, sojino omako ali sambal oelekom.

 

SLADICE

Banane v kokosovem mleku

Banane v kokosovem mleku za 4 osebe Sestavine: 450 g zrelih banan 1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml 150 ml vode 1/2 žličke soli 3 žlice sladkorja Postopek: Banane olupimo in narežemo na koščke, velike za grižljaj. V vok, prevlečen s snovjo proti prijemanju vlijemo kokosovo mleko, vodo, sladkor, sol in segrejemo skoraj do vrenja. Dodamo koščke banan in malo pod vreliščem kuhamo pribl. 3 minute. Odstavimo in takoj ponudimo.

 

ZELENJAVNE JEDI

Kislo-pekoča zelenjava

za 4 osebe Čas priprave: 40 minut Sestavine: 500g brokolija 10 kitajskih gob Šitak 1 svež rdeč čili 1 košček svežega ingverja 1 pločevinka TAS bambusovih vršičkov 227g 1 jajce 2 žlici olja 1 žlica PRB svetle sojine omake sol, poper 2 žlici balzamičnega kisa 1 žlička jedilnega škroba Postopek: Brokoli očistimo, operemo in razdelimo na cvetke. V slanem kropu 2-3 minute blanširamo, odlijemo in oblijemo z mrzlo vodo ter temeljit odcedimo. Gobe pripravimo po navodilih in jih razčetverimo. Ingver olupimo in sesekljamo. Čili po dolgem razpolovimo, odstranimo semena in sesekljamo. Bambusove vršičke odcedimo. Jajce stepemo z žlico vode. V voku segrejemo 1 žlico olja in pražimo brokoli 1 minuto ter ga potisnemo obod. Prilijemo preostalo olje, in na njem 1 minuto pražimo čili in ingver in tudi potisnemo ob obod. Prilijemo zelenjavno juho in sojino omako. Primešamo gobe in bambusove vršičke, posolimo, popopramo in malo okisamo. Vse skupaj naj počasi vre 5 minut. Jedilni škrob gladko zmešamo z 2 žlicama vode in umešamo med zelenjavo. Vok odstranimo z ognja, umešamo jajce. Zelenjavo naložimo na pladenj in postrežemo z rižem.