Pad Thai

Recept za Pad Thai (2 porciji)

Sestavine:

  • 200 g riževih rezancev
  • 200 g piščanca (narezanega na trakove) ali kozic
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 stroka česna (sesekljana)
  • 2 jajci
  • 5 žlic Pad Thai omake Pan ali 3 žlice Pad Thai paste Lobo
  • 50 g kalčkov
  • 1 mlada čebula (narezana na rezine)
  • 30 g praženih arašidov (zdrobljenih)
  • 1 limeta (narezana na krhlje)
  • Svež koriander (za okras)

Postopek priprave:

  1. Riževe rezance skuhajte po postopku, opisanem na embalaži, nato jih odcedite.
  2. V woku ali veliki ponvi segrejte olje in dodajte sesekljan česen. Nato dodajte piščanca ali kozice in pražite nekaj minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
  3. Meso ali kozice potisnite na rob ponve, na sredino ubijte dve jajci in jih premešajte, da dobite umešana jajca.
  4. V ponev dodajte riževe rezance in jih prelijte s 5 žlicami Pad Thai omake Pan ali 3 žlicami Pad thai paste Lobo. Dobro premešajte, da se rezanci enakomerno prekrijejo z omako.
  5. Dodajte kalčke in mlado čebulo, nežno premešajte in še 1–2 minuti pražite.
  6. Postrezite s sesekljanimi arašidi, limeto in svežim koriandrom za avtentičen okus.

Nasveti:

✅ Če želite vegetarijansko različico, piščanca nadomestite s tofu-jem.
✅ Za bolj intenziven okus lahko dodate več omake po okusu.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.