Piščančja bedra v paradižnikovi omaki s kokosovim mlekom

Sestavine:

  • 4 piščančja bedrca
  • 2 žlici olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 2 sveža paradižnika, narezana na kocke
  • 200 ml paradižnikovega concassé
  • 200 ml vode
  • 2 čajni žlički rdeče mlete paprike
  • 2 čajni žlički brezglutenske moke
  • sol in poper po okusu
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 200 g basmati riža
  • svež peteršilj za okras (neobvezno)

Postopek:

  1. Bedrca solite in poprajte. Na srednje visoki temperaturi segrejte olje v večji ponvi in dodajte piščančja bedrca. Pražite jih na vsaki strani, dokler niso zlato rjave barve, nato jih odstranite in odložite. Pokrijte jih s folijo, da se ne ohladijo.

  2. V isti ponvi dodajte še malo olja, če je potrebno, in popražite sesekljano čebulo, dokler ni mehka.

  3. Dodajte narezane sveže paradižnike in česen ter premešajte. Pražite 5 minut, nato dodajte mleto papriko in moko. Pražite še 5 minut, nato pa dodajte paradižnikov concassé in vodo. Dodajte še sol in poper po okusu. Premešajte in pustite, da omaka rahlo vre nekaj minut.

  4. V omako dodajte piščančja bedrca in pokrito dušite 30 minut oz. dokler piščanec ni kuhan. Na koncu dodajte še kokosovo mleko in kuhajte še 5 do 10 minut, da se okusi povežejo in omaka zgosti.

  5. Medtem, ko se piščanec kuha, pripravite riž po navodilih na embalaži.

  6. Piščančja bedrca z omako servirajte na krožnike z rižem. Po želji okrasite s svežim peteršiljem.

Upam, da boste uživali v pripravi in okusih te jedi!

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.