- Mesne Jedi - Piščanec
- 1 všečkov
- 0 komentarji
- piščančja bedrca, paradižnikova omaka, kokosovo mleko, brez glutena, brez laktoze, zdravi recepti, riž, preprosti recepti

Sestavine:
- 4 piščančja bedrca
- 2 žlici olja
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 3 stroki česna, sesekljani
- 2 sveža paradižnika, narezana na kocke
- 200 ml paradižnikovega concassé
- 200 ml vode
- 2 čajni žlički rdeče mlete paprike
- 2 čajni žlički brezglutenske moke
- sol in poper po okusu
- 200 ml kokosovega mleka
- 200 g basmati riža
- svež peteršilj za okras (neobvezno)
Postopek:
Bedrca solite in poprajte. Na srednje visoki temperaturi segrejte olje v večji ponvi in dodajte piščančja bedrca. Pražite jih na vsaki strani, dokler niso zlato rjave barve, nato jih odstranite in odložite. Pokrijte jih s folijo, da se ne ohladijo.
V isti ponvi dodajte še malo olja, če je potrebno, in popražite sesekljano čebulo, dokler ni mehka.
Dodajte narezane sveže paradižnike in česen ter premešajte. Pražite 5 minut, nato dodajte mleto papriko in moko. Pražite še 5 minut, nato pa dodajte paradižnikov concassé in vodo. Dodajte še sol in poper po okusu. Premešajte in pustite, da omaka rahlo vre nekaj minut.
V omako dodajte piščančja bedrca in pokrito dušite 30 minut oz. dokler piščanec ni kuhan. Na koncu dodajte še kokosovo mleko in kuhajte še 5 do 10 minut, da se okusi povežejo in omaka zgosti.
Medtem, ko se piščanec kuha, pripravite riž po navodilih na embalaži.
Piščančja bedrca z omako servirajte na krožnike z rižem. Po želji okrasite s svežim peteršiljem.
Upam, da boste uživali v pripravi in okusih te jedi!
Komentarji (0)