- Mesne Jedi - Piščanec
- 1 všečkov
- 0 komentarji
- piščančji recepti, enostavni recepti, indijska kuhinja, začinjena hrana, tandori piščanec, Tandoori masala, pečen piščanec, indijski piščanec, piščanec po indijsko, marinada, Tandoori recept

Tantoori piščanec
Sestavine:
- 500 g piščančjih kosov (bedra, prsi ali piščančja krilca)
- 3 žlice Sabita Tandoori Masala paste
- 1 skodelica grškega jogurta
- 1 žlica limoninega soka
- 2 žlici olja (oljčno ali sončnično)
- 1 čajna žlička soli (ali po okusu)
- 1/2 čajne žličke črnega popra
- 1 čajna žlička rdeče paprike (neobvezno, za dodatno barvo)
- Svež koriander za okrasitev (neobvezno)
Priprava:
Mariniranje piščanca: Piščančje kose marinirajte s 3 žlicami Sabita Tandoori Masala paste, 1 skodelico jogurta, limoninim sokom, soljo in poprom. Pustite stati vsaj 1 uro, idealno čez noč.
Pečenje piščanca: Marinirane piščančje kose specite v pečici ali na žaru, dokler niso zlato rjavi in pečeni do konca.
Priprava priloge: Postrezite Tandoori piščanca skupaj z naan kruhom, basmati rižem in svežo zelenjavo ali raita jogurtom.
Postrežba: Postrezite vroče, okrašeno s svežim koriandrom, za dodatno aromo in okus.
Komentarji (0)