Tandoori piščanec

Tantoori piščanec

Sestavine:

  • 500 g piščančjih kosov (bedra, prsi ali piščančja krilca)
  • 3 žlice Sabita Tandoori Masala paste
  • 1 skodelica grškega jogurta
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici olja (oljčno ali sončnično)
  • 1 čajna žlička soli (ali po okusu)
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 1 čajna žlička rdeče paprike (neobvezno, za dodatno barvo)
  • Svež koriander za okrasitev (neobvezno)

Priprava:

Mariniranje piščanca: Piščančje kose marinirajte s 3 žlicami Sabita Tandoori Masala paste, 1 skodelico jogurta, limoninim sokom, soljo in poprom. Pustite stati vsaj 1 uro, idealno čez noč.

Pečenje piščanca: Marinirane piščančje kose specite v pečici ali na žaru, dokler niso zlato rjavi in pečeni do konca.

Priprava priloge: Postrezite Tandoori piščanca skupaj z naan kruhom, basmati rižem in svežo zelenjavo ali raita jogurtom.

Postrežba: Postrezite vroče, okrašeno s svežim koriandrom, za dodatno aromo in okus.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.