Mehiška kuhinja – kulinarični safari in strastno odkrivanje okusov

Mehiška kuhinja je znana po svoji bogati tradiciji in raznolikosti okusov.

Tu so tri tradicionalne mehiške jedi:

Tacos: Tacos je v mehiški kuhinji ena najbolj prepoznavnih jedi. Gre za koruzne tortilje, napolnjene z različnimi sestavinami, kot so marinirano meso, piščanec, ribe, zelenjava, salsa, in drugi dodatki po želji. Tacosi so zelo priljubljeni in jih je mogoče najti v različnih regionalnih različicah po vsej Mehiki. 

Mole: Mole je zapletena omaka, ki vsebuje več sestavin, kot so čokolada, čili, oreščki, začimbe in druge sestavine. Obstaja več različnih vrst molov, ki se uporablja v mehiški kuhinji, od katerih je najbolj znan mol poblano (poblano: sorta paprike, ki izvira iz Mehike). Ta omaka se tradicionalno uporablja za preliv perutnine, vendar se pogosto uporablja tudi za druge jedi. 

Pozole: Pozole je tradicionalna mehiška juha, ki je sestavljena iz koruznih zrn, ki so obdelana s posebno obdelavo (nixtamalized corn), in mesa, običajno svinjine. Juha je začinjena z različnimi začimbami in postrežena z različnimi dodatki, kot so narezana zelenjava, čili, zelena čebula, limona in tortilijinimi čipsi. Pozole je pogosto tradicionalna jed, ki jo strežejo na mehiških praznikih in praznovanjih. 

Seveda v mehiški kuhinji obstaja še veliko drugih tradicionalnih jedi, kot so tamales, enchiladas, ceviche, chiles en nogada, in še več. Mehika je znana po svoji pestri in okusni kuhinji, zato je veliko različnih jedi, ki jih lahko raziskujete in uživate.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.