za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 300 g svinjskega mesa
  • 150 g tankih riževih rezancev teptip, TAS
  • 400 g sojinih kalčkov TAS
  • 1 manjša kumara
  • 2 mladi čebuli
  • 3 žlice arašidov
  • 25 g riževe moke TAS
  • 1 jušna kocka
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 žlici sojine omake z zlato nalepko PRB

Marinada:

  • 1 žlička PRB wasabi paste
  • 3 žlice svetle sojine omake PRB
  • 1 žlica riževega vina
  • ščepec sladkorja
  • ščepec soli

Postopek:

Meso narežemo na večje kose. Pripravimo marinado iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega vina, wasabija in soli. Meso mariniramo vsaj 10 minut.

V posodi riževo moko zmešamo s 70 ml vode, ter damo na stran. Riževe rezance 10 minut namakamo v mlačni vodi, da se zmehčajo. V posodi zavremo vodo in jih kuhamo 5 minut. Nato jih splaknemo in položimo v hladno vodo, da se ne sprimejo. Kumare narežemo na tanke kolobarčke, mlado čebulo, peteršilj in arašide grobo sesekljamo.

V voku segrejemo olje. Meso zmešamo s pripravljeno mešanico vode in moke. Pri nizki temperaturi cvremo 10 minut, do zlatorumene barve. Preložimo na krožnik prekrit s papirnatimi brisačami.

Ko se nekoliko ohladi, ga narežemo na približno 5 cm dolge rezine.

V posodi zavremo 800 ml vode in v njej raztopimo jušno kocko. Prilijemo sojino omako in pri nizki temperaturi kuhamo 5 minut.

V skledo damo kuhane rezance, sojine kalčke, peteršilj in mlado čebulo ter vse prelijemo z juho. Na vrh rezancev položimo ocvrto meso, ga potresemo z arašidi in ponudimo.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.