- Mehiške jedi
- 0 všečkov
- 0 komentarji
- Pikantni Piščančji Burrito, Recept za Burrito, Guacamole Recepti, Črni Fižol, tortilija, hitri recept, hitri obrok, hitro kosilo, hitra večerja, Mehiška kuhinja

Sestavine:
- Pšenične tortilije Don Enrico ali koruzne tortilije Don Enrico (po izbiri)
- 300 g piščančjega mesa, narezanega na trakove
- 1 pločevinka črnega fižola Don Enrico, odcejene
- 1 avokado, zrel
- Jalapeno Cheddar Dip
- Mango chili omaka
- Paradižnikova salsa
- 1 paradižnik, svež, nasekljan
- Sol
- Olje za peko
- Tortilla čips (soljeni) za dodatno teksturo
Priprava:
- Piščančje meso začinite s soljo in z malo mango chili omake za pikanten in saden okus. V ponvi na srednji temperaturi segrejte malo olja in piščančje trakove pecite, dokler niso zlato rjavi in popolnoma kuhani. Odstavite s štedilnika.
Avokado pretlačite v skledi. Dodajte malo soli, svež paradižnik in žlico Jalapeno Cheddar Dipa za dodaten okus. Vse skupaj dobro premešajte, da dobite kremast guacamole.
Črni fižol segrejte v loncu na nizki temperaturi. Začinite z malo soli in po želji dodajte malo paradižnikove salse za sočnost.
- Tortilje rahlo segrejte na ponvi, da postanejo mehke. Na sredino vsake tortilje razporedite plast piščančjih trakov, dodajte žlico guacamole, črni fižol in svež paradižnik. Po želji dodajte še malo paradižnikove salse, za barvitost pa lahko dodate še sladko koruzo.
Tortiljo najprej na obeh koncih prepognite proti sredini, nato zavijte od spodaj navzgor, da zaprete vsebino. Pazite, da burrito ostane čvrst.
- Burrito na srednji temperaturi popecite na ponvi, da se zlato rjavo zapeče z obeh strani. To bo dodalo hrustljavost.
- Postrezite takoj, razrezane na pol za lažje uživanje. Poleg ponudite dodatno paradižnikovo salso in tortilla čipse za hrustljavo teksturo.
Uživajte v bogatih in pikantnih okusih, ki jih ponuja ta čudovit piščančji burrito, popoln za vsako priložnost!
Komentarji (0)