čas priprave: 35 minut
za 4 osebe
Sestavine:
- 500g piščančjih prsi
- 1/2 žličke mlete kumine
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke čilija v prahu
- 2 žlici olja
- 12 vloženih zelenih čilijev
- 4 listi zelene solate
- 3 paradižniki
- 100g sira (edamec)
- 8 žličk kisle smetane
- CM upognjenci – taco školjke (8 tacov)
Postopek:
Piščančje prsi zrežemo na manjše koščke, nato jih začinimo s soljo, mleto kumino in mletim čilijem. Vse skupaj dobro premešamo. Vložene čilije odcedimo in drobno nasekljamo.
V ponvi dobro segrejemo olje. Na segreto olje stresemo začinjene koščke piščanca in jih med mešanjem na zmernem ognu pražimo, da se popečejo z vseh strani. Dodamo nasekljane čilije in vse skupaj mešamo še 5 minut nato ponev odstavimo.
Pečico segrejemo na 180°. Solatne liste zrežemo na ozke trakove, paradižnike pa na majhne koščke. Taco koruzne školjke zložimo na pekač, katerega damo za 3 minute v ogreto pečico. Sir drobno naribamo.
Tortiljo nadevamo s popraženimi koščki piščančjega mesa. Dodamo solato in paradižnikove koščke in vse skupaj prelijemo z žličko kisle smetane. Potresemo z naribanim sirom in postrežemo.
Komentarji (0)