čas priprave: 35 minut

za 4 osebe

Sestavine:

  • 500g piščančjih prsi
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke čilija v prahu
  • 2 žlici olja
  • 12 vloženih zelenih čilijev
  • 4 listi zelene solate
  • 3 paradižniki
  • 100g sira (edamec)
  • 8 žličk kisle smetane
  • CM upognjenci – taco školjke (8 tacov)

Postopek:

Piščančje prsi zrežemo na manjše koščke, nato jih začinimo s soljo, mleto kumino in mletim čilijem. Vse skupaj dobro premešamo. Vložene čilije odcedimo in drobno nasekljamo.

V ponvi dobro segrejemo olje. Na segreto olje stresemo začinjene koščke piščanca in jih med mešanjem na zmernem ognu pražimo, da se popečejo z vseh strani. Dodamo nasekljane čilije in vse skupaj mešamo še 5 minut nato ponev odstavimo.

Pečico segrejemo na 180°. Solatne liste zrežemo na ozke trakove, paradižnike pa na majhne koščke. Taco koruzne školjke zložimo na pekač, katerega damo za 3 minute v ogreto pečico. Sir drobno naribamo.

Tortiljo nadevamo s popraženimi koščki piščančjega mesa. Dodamo solato in paradižnikove koščke in vse skupaj prelijemo z žličko kisle smetane. Potresemo z naribanim sirom in postrežemo.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.