za 4 osebe
Sestavine:
- 450 g piščančjih stegen brez kosti in kože
- 2 žlici arašidovega olja
- 2 na osmine narezani čebuli
- 300 ml kokošje jušne osnove
- 400 ml AROY-D kokosovega mleka za kuhanje 400ml
- 4 na četrtine narezani paradižniki
Za marinado:
- 1/2 žličke CONIMEX začimbe – limonina trava 15g
- 4 celi stroki česna
- 2 očiščena in sesekljana sveža zelena čilija
- 2 žlički sladkorja
- 1 žlica RAJAH rahlo pekoče karijeve paste
- 2 žlici RAJAH madras karija v prahu
- 1 žlička soli
- 1/2 žlička svežega zmletega črnega popra
- 3 žlice INPROBA ribje omake
- 1 žlica vode
- INPROBA olje za wok
Postopek:
Piščančje meso razrežemo na cca. 5 cm velike kose.
V mešalnik damo česen, čili, sladkor, pasto in prašek za kari, poper, sol, ribjo omako, vodo in gladko obdelamo. Mešanico preložimo v skledo, dodamo začimbo limonino travo in meso ter mešamo dokler se okusi ne prepojijo. Približno 1 uro mariniramo na sobni temperaturi.
Na močni vročini segrejemo vok in vanj vlijemo olje. Ko se iz olja začne rahlo kaditi, znižamo vročino na zmerno in damo na olje meso in med mešanjem pražimo 5 minut oz. tako dolgo, da meso začne rjaveti. Dodamo čebulo in med mešanjem pražimo 3 minute. Prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Segrejemo skoraj do vrenja, nato vročino znižamo in kuhamo 10 minut pod vreliščem. Dodamo paradižnik, dobro zmešamo in kuhamo še 2 minuti. Preložimo v skledo. K jedi se kot priloga odlično poda kuhan riž.
Komentarji (0)