Košarica
V vaši košarici ni več izdelkov- Morske jedi
- 0 všečkov
- 0 komentarji
- enostavni recepti, indijska kuhinja, Goanske ribe na žaru, recept za ribe, morska hrana, brancin, Goan pasta Sabita, ribe na žaru, Orada, indijski recepti

Goanske ribe na žaru
Sestavine:
- 4 cele bele ribe (npr. brancin ali orada), očiščene in pripravljene za pečenje
- 3 žlice (približno 40 g) Goan paste Sabita
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlica olivnega olja
- sol po okusu
- svež koriander za okras
- limonini krhlji za postrežbo
Postopek:
- V majhni posodi zmešajte Goan pasto Sabita, limonin sok, sol in olivno olje.
- Ribe premažite z mešanico, tako zunaj kot znotraj, in jih marinirajte vsaj 30 minut.
- Segrejte žar ali ponev na srednjo temperaturo.
- Ribe pecite na žaru približno 5-7 minut na vsaki strani, dokler niso popolnoma kuhane in imajo lepo zapečeno skorjo.
- Po okusu dodajte sol.
- Postrezite vroče, okrašeno s svežim koriandrom, z limoninimi krhlji in priljubljeno prilogo.
Komentarji (0)