Postopek:
Pred pripravo gobe namočimo v vodi, da se zmehčajo.
V posodi zavremo 600ml vode in dodamo riž ter zmanjšamo temperaturo na najnižjo vrednost in posodo pokrijemo s pokrovko. Riž dušimo približno 15 minut. Med kuho ga nikoli ne premešamo, temveč le preverjamo ali je popil vso vodo. Ko riž popije vso vodo, posodo odstavimo in pokritega pustimo stati cca. 3 minute.
Meso narežemo na tanke trakove, mlado koruzo narežemo na 2 cm dolge kose, gobe razpolovimo, korenje in kumaro narežemo na tanke trakove, česen in mladi čebuli pa grobo nasekljamo. Jajca ubijemo, stepemo, začinimo z glutamatom in damo na stran.
V ponvi segrejemo olje in vanj vlijemo 1/4 jajčne mase, kot bi hoteli narediti omleto. Pečemo približno 3 minute, dokler masa ne zakrkne. Omleto opečemo še z druge strani in jo preložimo na krožnik. Postopek ponovimo, dokler ne spečemo vseh 4 omlet.
V voku segrejemo olje za vok in dodamo česen, čebulo in meso. Vse skupaj premešamo in pri visoki temperaturi pečemo 3 minute. Dodamo gobe, korenje, mlado koruzo, kumaro in pri srednji temperaturi med stalnim mešanjem pečemo 3 minute. Dodamo kuhan riž, mlado čebulo, sojine kalčke, sladkor, sojino in ostrigino omako. Vse skupaj dobro premešamo in pečemo še 5 minut.
Preden jed ponudimo, pripravljene omlete položimo na krožnike, nanje damo pečen riž in jih prepognemo.
Komentarji (0)