Jackfruitova fantazija v kozarcu

Jackfruit in kokosova panna cotta. Ta sladica združuje kremasto teksturo panna cotte z eksotičnim okusom jackfruita, vse skupaj pa je predstavljeno v privlačnih plasteh v kozarcu.

Sestavine:

Za kokosovo panna cotto:

  • 400ml kokosovega mleka (kliknite)
  • 200ml sladke smetane
  • 70g sladkorja
  • 1 vanilijev strok (ali 1 žlička vaniljeve esence)
  • 10g želatine v prahu (ali ustrezna količina lističev glede na navodila proizvajalca)
  • 50ml vode (za želatino)

Za jackfruit plast:

Postopek:

Priprava kokosove panna cotte:

Želatino namočite v 50ml hladne vode, da nabrekne.

Kokosovo mleko, sladko smetano in sladkor dajte v kozico. Če uporabljate vanilijev strok, ga prerežite po dolžini, izpraskajte semena in dodajte vse skupaj v kozico. Počasi segrevajte, dokler se sladkor ne raztopi, vendar pazite, da zmes ne zavre.

Odstranite zmes s toplote, dodajte namočeno želatino in mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi. Če ste uporabili vanilijev strok, ga sedaj odstranite.

Zmes precedite skozi fino cedilo, da odstranite morebitne grudice ali delce vanilijevega stroka.

Zmes enakomerno razdelite med izbrane kozarce, nato pa jih postavite v hladilnik, da se panna cotta strdi, vsaj 4 ure ali čez noč.

 

Priprava jackfruit plasti:

Želatino namočite v 50ml hladne vode, da nabrekne.

Jackfruit kompot (sadje) zmešajte z malo soka iz kompota, da dobite gladko zmes. Glede na želeno teksturo lahko prilagodite količino soka.

Namočeno želatino segrejte, dokler se ne raztopi, vendar pazite, da ne zavre. Dodajte jo v zmes jackfruita in dobro premešajte.

Ko se kokosov panna cotta v kozarcu delno strdi, nežno dodajte plast jackfruit zmesi na vrh.

Kozarce ponovno postavite v hladilnik, da se jackfruit plast strdi, vsaj 2 uri.

Pred serviranjem lahko vsak kozarec okrasite z dodatnim kosom jackfruita ali pa potresete z malo kokosovega čipsa za dodatno teksturo in okus.

Seveda pa lahko dodate tudi zdrobljene kekse ali drobljene mandlje na dno sladice, ki bo dodala teksturo in dodatno dimenzijo okusa.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako to storiti:

Zdrobljeni keksi:

Izbira keksov: Za podlago so odlični masleni keksi, piškoti z vaniljevim ali čokoladnim okusom, ali celo graham krekerji.

Priprava: Kekse zdrobite v drobne koščke ali drobtine. To lahko storite kar ročno tako, da kekse daste v kuhinjsko vrečko in potolčete z valjarjem ali če ga nimate, kar s steklenico.

Dodajanje masla: Za boljše sprijemanje in dodatno okusno teksturo lahko zdrobljenim keksom dodate malo stopljenega masla. Približno 50g masla na 200g keksov bi moralo zadostovati.

Plast v kozarcu: To mešanico enakomerno razporedite na dno izbranih kozarcev in rahlo pritisnite, da ustvarite čvrsto podlago. Nato nadaljujte z dodajanjem sloja kokosove panna cotte.

Drobljeni mandlji:

Priprava mandljev: Mandlje grobo sesekljajte ali pa uporabite že drobljene mandlje.

Praženje: Za dodatno aromo lahko mandlje na hitro prepražite na suhi ponvi, dokler ne postanejo zlato rjavi. Pazite, da jih ne zažgete.

Plast v kozarcu: Prepražene drobljene mandlje enakomerno razporedite na dno kozarcev pred dodajanjem sloja kokosovega panna cotte.

Obe možnosti bosta dodali čudovito hrustljavo teksturo in okus, ki se bo lepo dopolnjeval z mehkobo panna cotte in sadnim okusom jackfruita. Izberite tisto, ki najbolje ustreza vašemu okusu, ali celo eksperimentirajte z obema za različne priložnosti!

Ta sladica združuje bogato, kremasto teksturo kokosovega panna cotte z osvežilnim, sadnim okusom jackfruita, vse skupaj pa je lepo predstavljeno v prozornih plasteh v kozarcu. Popolna izbira za elegantno zaključek katere koli posebne večerje!

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.