Panch Phoran začimba 28g
  Panch Phoran začimba 28g

  Panch Phoran začimba 28g

  Na zalogi
  3,01 €
  Z DDV

  Panch Phoran je edinstvena mešanica petih celih začimb, ki so ključne za tradicionalne jedi vzhodne Indije in Bangladeša. Ta aromatična kombinacija gorčičnih semen, črne kumine, komarčka, kumine in celega semena piskavice se običajno praži v olju, da sprosti svoje intenzivne arome. Uporablja se za dodajanje okusa različnim jedem, od dalov do zelenjave in kislih vloženih jedi. Panch Phoran je idealen za tiste, ki cenijo globoko aromo in kompleksnost v svoji kuhinji.

   

  Panch Phoran začimba je tradicionalna mešanica začimb iz vzhodne Indije in Bangladeša, ki združuje pet ključnih celih začimb: gorčično seme, črna kumina, komarček, kumina, celo seme piskavice. Ta začimba je znana po svoji metodi "temperiranja", kjer se cela semena pražijo v vročem olju ali gheeju, dokler ne začnejo pokati, s čimer se sprostijo njihove arome. Uporaba Panch Phoran začimbe prinaša bogat, robusten okus in kompleksen aromatičen profil jedem.

  Zakaj se uporablja?

  Panch Phoran je izjemno cenjen zaradi svoje sposobnosti, da jedem doda karakter, ne da bi pri tem prevzel okuse drugih sestavin. Ta začimbna mešanica je priljubljena v vegetarijanskih in mesnih jedeh, kjer vsaka začimba prispeva svoj edinstven okus in zdravstvene koristi. Uporablja se v začetni fazi kuhanja, da se ustvari okusna osnova za različne curryje, enolončnice in zelenjavne jedi.

  Kje se uporablja?

  • V dalih (lečnih juhah) in enolončnicah: Panch Phoran je odlična začetna osnova, ki tem jedem doda bogat, začinjen okus.
  • Za začinjanje zelenjave: Panch Phoran začimba se enostavno uporabi za obogatitev zelenjavnih jedi. Dodajte jo neposredno v lonec med kuhanjem zelenjave, da boste jedi dodali kompleksen, aromatičen okus.
  • V kislih vloženih jedeh: Pogosto se uporablja v tradicionalnih achar (kislih vloženih) jedeh za dodajanje pikantnosti in kompleksnosti.

  Kako pravilno uporabiti Panch Phoran:

  • Praženje začimb: Čeprav je Panch Phoran že pripravljena mešanica začimb, jo lahko za optimalen učinek in maksimalno sprostitev okusov pražite v malo vročega olja ali gheeja na začetku kuhanja. Segrejte maščobo na srednji temperaturi, dodajte začimbe in pražite, dokler ne začnejo rahlo pokati. To sprosti eterična olja in poglobi okuse, ki bodo nato prepojeni v jedi, ki jo pripravljate.

  • Dodajanje osnovnih sestavin: Po praženju začimb dodajte osnovne sestavine, kot so čebula, česen, ingver in nadaljujte s kuhanjem. Tako boste zagotovili, da se okusi začimb popolnoma vključijo v vašo jed.

  • Uporaba v različnih jedeh: Panch Phoran je vsestranska začimbna mešanica, ki jo lahko uporabite pri pripravi zelenjavnih jedi, enolončnic, mesnih jedi in celo v kislih vloženih jedeh.

  Ta pristop k uporabi Panch Phoran ne samo da poudari bogastvo in kompleksnost začimbne mešanice, temveč tudi izboljša celotno kulinarično izkušnjo vaših jedi.

  PANCH PHORAN  ZAČIMBA

  Sestavine: gorčično seme, črna kumina, komarček, kumina, celo seme piskavice.

  Neto količina: 28g

  Uporabno najmanj do datuma odtisnjenega na embalaži.

  Hranite v suhem, hladnem in temnem prostoru!

  Lahko vsebuje sledi arašidov, glutena, mandljev, mleka in zelene !

  04013200862558
  100 Izdelkov
  Ni ocene
  Komentarji (0)
  Trenutno ni ocen.
  Izdelek dodan na seznam želja
  Izdelek dodan za primerjavo.

  Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
  Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.