čas priprave: 35 minut

za 4 osebe

Sestavine:

  • 500g piščančjih prsi
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke čilija v prahu
  • 2 žlici olja
  • 12 vloženih zelenih čilijev
  • 4 listi zelene solate
  • 3 paradižniki
  • 100g sira (edamec)
  • 8 žličk kisle smetane
  • CM upognjenci – taco školjke (8 tacov)

Postopek:

Piščančje prsi zrežemo na manjše koščke, nato jih začinimo s soljo, mleto kumino in mletim čilijem. Vse skupaj dobro premešamo. Vložene čilije odcedimo in drobno nasekljamo.

V ponvi dobro segrejemo olje. Na segreto olje stresemo začinjene koščke piščanca in jih med mešanjem na zmernem ognu pražimo, da se popečejo z vseh strani. Dodamo nasekljane čilije in vse skupaj mešamo še 5 minut nato ponev odstavimo.

Pečico segrejemo na 180°. Solatne liste zrežemo na ozke trakove, paradižnike pa na majhne koščke. Taco koruzne školjke zložimo na pekač, katerega damo za 3 minute v ogreto pečico. Sir drobno naribamo.

Tortiljo nadevamo s popraženimi koščki piščančjega mesa. Dodamo solato in paradižnikove koščke in vse skupaj prelijemo z žličko kisle smetane. Potresemo z naribanim sirom in postrežemo.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.