za 4 osebe

Sestavine:

  • 200g čvrstega odcejenega tofuja
  • rastlinsko ali arašidovo olje za cvrtje
  • 6 mladih čebulic
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • rumena paprika
  • 2 žlici PRB sojine omake z zlato nalepko 150ml
  • 1 žlica zelene tajske karijeve paste
  • 1/2 vrečke TAS riževih rezancev, 5mm
  • 2 stebelni zeleni

Postopek:

5 mladih čebulic razpolovimo, 1 drobno sesekljamo. Papriko narežemo na kockice, stebelno zeleno na trakove, rezance namočimo in odcedimo.

Z ostrim nožem narežemo tofu na enake kocke ali trakove. V vok vlijemo 5 cm olja in ga segrejemo. Po porcijah ocvremo tofu, da bo na vseh straneh porjavel. S penovko ga odstranimo in odcedimo na papirnatih brisačah.

V čist vok vlijemo jušno osnovo in zavremo. Dodamo mlado čebulo, rumeno papriko, razpolovljene mlade čebulice, zeleno, sojino omako in karijevo pasto ter počasi kuhamo cca. 5 minut. Dodamo rezance in tofu ter počasi kuhamo še približno 3 minute.

Juho nalijemo v segrete krožnike in jo ponudimo vročo.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.