za 4 osebe
Sestavine:
- 200g čvrstega odcejenega tofuja
- rastlinsko ali arašidovo olje za cvrtje
- 6 mladih čebulic
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- rumena paprika
- 2 žlici PRB sojine omake z zlato nalepko 150ml
- 1 žlica zelene tajske karijeve paste
- 1/2 vrečke TAS riževih rezancev, 5mm
- 2 stebelni zeleni
Postopek:
5 mladih čebulic razpolovimo, 1 drobno sesekljamo. Papriko narežemo na kockice, stebelno zeleno na trakove, rezance namočimo in odcedimo.
Z ostrim nožem narežemo tofu na enake kocke ali trakove. V vok vlijemo 5 cm olja in ga segrejemo. Po porcijah ocvremo tofu, da bo na vseh straneh porjavel. S penovko ga odstranimo in odcedimo na papirnatih brisačah.
V čist vok vlijemo jušno osnovo in zavremo. Dodamo mlado čebulo, rumeno papriko, razpolovljene mlade čebulice, zeleno, sojino omako in karijevo pasto ter počasi kuhamo cca. 5 minut. Dodamo rezance in tofu ter počasi kuhamo še približno 3 minute.
Juho nalijemo v segrete krožnike in jo ponudimo vročo.
Comments (0)