- Mesne Jedi - Piščanec
- 1 všečkov
- 0 komentarji
- hitro kosilo, sojini kalčki, kitajska kuhinja, ahijska kuhinja, kitajski recept, azijski recept, hitri recepti, piščanec po kitajsko

Odkrijte popoln recept za azijski stir-fry s sojinimi kalčki. Preprost, hiter in poln okusov, ta jed združuje hrustljavo zelenjavo in sočno piščančje meso v okusen in hranljiv obrok. Idealno za vse, ki iščejo zdrav, a zadovoljiv obrok.
Sestavine:
- 200 g piščančjih prsi, narezanih na trakove
- 2 žlici sezamovega olja
- 1 velika čebula, narezana na rezine
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 1 rdeča paprika, narezana na tanke trakove
- 200 g sojinih kalčkov
- 100 g brokolija, razdeljenega na majhne cvetove
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica ribje omake
- 1 žlica chili paste oz. dodajte po okusu
- 1 žlička sveže naribanega ingverja
- sok 1/2 limete oz. dodajte po okusu
- sol in poper po okusu
- sezamova semena za okras
Priprava:
Najprej pripravite in narežite vse sestavine, saj bo kuhanje potekalo hitro.
V velikem voku ali globoki ponvi segrejte 1 žlico sezamovega olja na srednje visoki temperaturi. Dodajte piščančje trakove in jih pražite, dokler niso zlato rjavi in skoraj popolnoma kuhani, približno 4-5 minut. Meso nato odstranite iz voka in ga pokrijte s folijo, da ostane toplo.
V istem voku dodajte preostalo žlico sezamovega olja. Najprej dodajte čebulo in česen, pražite 1-2 minuti, da čebula postane prosojna. Nato dodajte brokoli in pražite 3-4 minute, dokler se ne zmehča, a ostane še vedno hrustljav. Dodajte papriko in pražite še 2 minuti.
Dodajte sojine kalčke in pražite 1-2 minuti, da se rahlo zmehčajo, a ohranijo hrustljavost.
V vok vrnite piščančje trakove skupaj z vsemi sokovi, ki so ostali. Dodajte sojino omako, ribjo omako, chili pasto, ingver in sok limete. Vse skupaj dobro premešajte in kuhajte še nekaj minut, da se okusi prepojijo.
Poskusite in po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom. Odstranite z ognja.
Postrezite toplo, okrašeno s sezamovimi semeni. Odlično se poda k rižu ali azijskim rezancem.
Ta recept je odličen primer, kako lahko sojini kalčki dodajo hrustljavo teksturo in hranila k obroku, obenem pa ohranijo jed svežo in okusno. Uživajte v kuhanju!
Komentarji (0)