Pan SEZAMOVO OLJE 200ml
  Pan SEZAMOVO OLJE 200ml

  Pan SEZAMOVO OLJE 200ml

  Na zalogi
  4,85 €
  Z DDV

  Pan sezamovo olje je aromatično olje, pridobljeno iz praženih sezamovih semen, ki se pogosto uporablja v azijski kuhinji za dodajanje bogate, oreščkaste arome in globine številnih jedi. Značilno je po svoji močni aromi in temnejši barvi, kar je posledica postopka praženja semen pred stiskanjem olja. Sezamovo olje je nepogrešljivo v kitajski, korejski, japonski in mnogih drugih azijskih kuhinjah, uporablja pa se za pripravo omak, marinad, za kuhanje in kot zaključno olje za poudarjanje okusov.

   

  Zakaj se uporablja?

  Pan sezamovo olje se uporablja za dodajanje edinstvene arome in okusa različnim jedem. Njegova močna, oreščkasta aroma in zmožnost prenašanja visokih temperatur naredita olje idealno za kuhanje in praženje. Poleg tega deluje kot odličen balans v okusu, ko se kombinira z drugimi začimbami in sestavinami.

  Kje se uporablja?

  • V marinadah: Sezamovo olje doda globino in kompleksnost marinadam za meso, perutnino, morske sadeže in tofu.
  • V omakah in prelivih: Uporablja se za pripravo bogatih omak in prelivov za solate, stir-fry jedi in dim sum.
  • Kot zaključno olje: Dodajanje sezamovega olja na koncu kuhanja ali pred serviranjem poudari okuse in doda jedi aromatično noto.

  Kako ga uporabiti?

  1. Zmerno doziranje: Zaradi močne arome sezamovega olja ga uporabljajte zmerno, da ne prevlada nad drugimi okusi v jedi.
  2. Kombiniranje z drugimi olji: Za kuhanje lahko sezamovo olje kombinirate z drugimi olji.
  3. Kot dodatek: Nekaj kapljic sezamovega olja dodajte v juhe, omake ali na vrh končanih jedi za poudarek arome in okusa.

  Pan sezamovo olje je cenjeno zaradi svoje sposobnosti, da obogati in transformira jedi s svojo prepoznavno aromo in okusom, zaradi česar je nepogrešljivo v kuhinjah ljubiteljev azijske hrane.

  8850058005654
  100 Izdelkov
  Ni ocene
  Komentarji (0)
  Trenutno ni ocen.
  Izdelek dodan na seznam želja
  Izdelek dodan za primerjavo.

  Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
  Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.