za 4 osebe

Sestavine:

  • 900 g piščančjih stegen s kostmi
  • INPROBA olje za wok

Za marinado:

  • 2 žlički soli
  • 1 žlička svežega zmletega črnega popra
  • 5 olupljenih strokov česna
  • 75 ml INPROBA ribje omake
  • 75 ml OBENTO kisa iz riževega vina
  • 2 očiščena in sesekljana sveža rdeča in zelena čilija
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 žlica PRB svetle sojine omake
  • 1 žlica riževega vina
  • navadna moka

Postopek:

V mešalniku zmešamo poper, česen, sol, ribjo omako, kis, čilija, limetin sok, sladkor, sojino omako in riževo vino. Piščančja stegna natremo z marinado in mariniramo 1 uro na sobni temperaturi, da se okusi prepojijo. Odvečno marinado odcedimo.

Marinirane kose povaljamo v moki. Na močni vročini segrejemo vok in vanj vlijemo olje, ko se začenja rahlo kaditi, vročino znižamo. V vok položimo piščančja stegna s kožo navzdol in jih na vsaki strani pečemo približno 10 minut oz. tako dolgo, da se popolnoma prepečejo, nato jih vzamemo iz voka in odcedimo na papirnati brisački.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.