1 žlička žafranovih nitk, namočenih v 2 žlicah tople vode
Praženi indijski oreščki in rozine za okras (neobvezno)
Priprava:
Riž sperite pod hladno vodo, dokler voda ni bistra. Namočite ga v vodi za 30 minut, nato ga odcedite.
V velikem loncu segrejte ghee ali olje na srednji temperaturi. Dodajte narezano čebulo in pražite, dokler ne postane zlato rjava (10-12 minut), nato dodajte ingver-česnovo pasto, mešajte in še dve minuti pražite.
Dodajte narezanega piščanca in ga pražite 5 minut.
Dodajte na koščke narezan paradižnik, Sabita biryani pasto in pražite še 4 minute.
Dodajte jogurt, dobro premešajte ter dodajte koriander in meto. Kuhajte še 1 minuto.
Prilijte piščančjo juho, dodajte sol po okusu in zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte 20 minut.
V velikem loncu zavrite vodo in dodajte odcejen riž. Riž do polovice skuhajte.
V plitvi pekač ali lonec začnite sestavljati biryani. Na dno položite polovico riža, nato plast piščančje mešanice na vrh pa preostanek riža.
Po vrhu posujte žafranovo vodo.
Kuhajte biryani na nizki temperaturi še 10 minut, da se okusi premešajo in riž popolnoma zmehča.
Biryani premešajte in postrezite vroče, okrašeno s praženimi indijskimi oreščki in rozinami.
Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani. Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.
Komentarji (0)