Piščančji stir-fry z riževimi rezanci v azijskem slogu

Pripravite si "Piščančji stir-fry z riževimi rezanci", kjer se prepletajo sočne piščančje prsi, sveža zelenjava in aromatične azijske omake. Ta hitro pripravljena in prilagodljiva jed je odlična izbira za uravnotežen obrok, poln bogatih okusov. Sledite našim preprostim korakom in v udobju vaše kuhinje ustvarite slastno azijsko kosilo ali večerjo.

Sestavine za 2 - 3 osebe:

  • 200 g riževih rezancev (5 mm)
  • 1 piščančja prsa, narezana na tanke trakove
  • 1 srednje velika rdeča paprika, narezana na tanke trakove
  • 1 srednje velika zelena paprika, narezana na tanke trakove
  • 1 večji korenček, olupljen in narezan na tanke rezine
  • 1 velika čebula, narezana na tanke rezine
  • 3 stroki česna, drobno sesekljanega
  • Približno 3 cm svežega ingverja, olupljenega in drobno naribanega
  • 2 večji jajci, rahlo razžvrkljani
  • 3 mlade čebule, narezane na 3 cm dolge koščke
  • 3 žlice sladko-kisle omake
  • 2 žlici sojine omake
  • 1,5 žlice ribje omake
  • Rastlinsko olje za kuhanje
  • Sezamovo olje (po želji)

Postopek priprave:

Predpriprava: Pred začetkom kuhanja si pripravite vse sestavine. Rezance skuhajte po navodilih na embalaži, odcedite in sperite s hladno vodo. Sladko-kislo omako, sojino omako in ribjo omako zmešajte v skledi. Jajci rahlo razžvrkljajte v ločeni posodi. Narežite zelenjavo in piščanca ter pripravite začimbe, da boste med kuhanjem vse imeli pri roki.

Kuhanje:

  1. V voku segrejte 1 žlico olja in na hitro popražite piščančje trakove do zlato rjave barve. Med praženjem piščanca nežno solite. Odstranite iz voka in pokrijte, da ostanejo tople.
  2. Dodajte še eno žlico olja v vok in popražite čebulo, česen in ingver. Dodajte papriko in korenček, pražite do želene mehkobe.
  3. Naredite prostor na sredini in vlijte jajca. Pustite, da se malo strdijo, nato premešajte in solite.
  4. Dodajte piščanca, rezance in pripravljeno omako. Dobro premešajte, da se sestavine enakomerno prekrijejo z omako.

Dokončanje:

  • Pred serviranjem poskusite jed in po potrebi prilagodite začimbe: dodajte sol in dodatno omako (sladko-kislo, sojino ali ribjo), da dosežete želen okus.
  • Na koncu kuhanja, tik pred serviranjem, lahko po jedi pokapljate približno 1 do 2 čajni žlički sezamovega olja. Dobro premešajte, da se okus enakomerno porazdeli. To bo jedi dodalo prijetno aromo in poudarilo njene azijske korenine. Vendar bodite previdni, da ne dodate preveč, saj bi lahko prevladal nad drugimi okusi v jedi.

Postrežba:

  • Na krožnike razdelite stir-fry. Posujte z narezano mlado čebulo in postrezite skupaj s četrtino limete, ki jo lahko po želji iztisnete čez jed za dodatno svežino.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.