čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • 500g piščančjih prsi
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 2 mladi čebuli
  • 1 jajčni beljak
  • 1 košček svežega ingverja, dolg približno 4 cm.
  • 1 žlica PRB sojine omake – temna
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 1 žlička OBENTO kisa iz riževega vina
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 1/2 žličke paprike v prahu
  • arašidovo ali olivno olje

Postopek:

Očiščeni papriki narežemo na obročke, zeleno in mlado čebulo pa na približno 1 cm debele koščke.

V skledici zmešamo beljak, škrob in sol in v tej mešanici povaljamo piščančje koščke. Nato jih ocvremo na vročem olju v ponvi ali voku ter odcedimo. Preostalo olje segrejemo ter na njem prepražimo pripravljeno zelenjavo. Dodamo sojino omako, sladkor, kis in papriko. Dobro premešamo ter dodam še ocvrte kose piščančjega mesa. Jed nekaj minut pustimo, da se okusi premešajo, nato jo postrežemo.

Sorodni izdelki

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.