za 4 osebe

Sestavine:

  • 750 g svinjskih rebrc
  • 1 žlica arašidovega olja
  • 5 strtih strokov česna
  • 1 žlica drobno sesekljanega ingverja
  • 3 žlice drobno sesekljane mlade čebulice
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice riževega vina
  • 300 ml kokošje jušne osnove
  • 2 žlici svetle sojine omake
  • 2 žlici Al Amier Tahini – sezamove paste
  • INPROBA olje za wok

Postopek:

Rebra razrežemo na posamična rebrca, na približno 8 cm dolge kose.

Na močni vročini segrejemo vok in vanj vlijemo olje. Ko se zelo segreje in se začne kaditi, vanj damo kose rebrc in med mešanjem pražimo 5 minut oz. tako dolgo, da porjavijo. Nato jih odstranimo iz voka in zavržemo vso maščobo v njem. Vok do čistega obrišemo.

V čisti vok damo vse druge sestavine. Zavremo in vročino znižamo, nato dodamo rebrca ter dušimo približno 45 minut. Vmes občasno premešamo. Po potrebi prilijemo vodo, da se jed ne izsuši. Ko je jed gotova, jo damo na pladenj in takoj ponudimo.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.