za 4 osebe

Sestavine:

  • 750 g svinjskih rebrc
  • 1 žlica arašidovega olja
  • 5 strtih strokov česna
  • 1 žlica drobno sesekljanega ingverja
  • 3 žlice drobno sesekljane mlade čebulice
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice riževega vina
  • 300 ml kokošje jušne osnove
  • 2 žlici svetle sojine omake
  • 2 žlici Al Amier Tahini – sezamove paste
  • INPROBA olje za wok

Postopek:

Rebra razrežemo na posamična rebrca, na približno 8 cm dolge kose.

Na močni vročini segrejemo vok in vanj vlijemo olje. Ko se zelo segreje in se začne kaditi, vanj damo kose rebrc in med mešanjem pražimo 5 minut oz. tako dolgo, da porjavijo. Nato jih odstranimo iz voka in zavržemo vso maščobo v njem. Vok do čistega obrišemo.

V čisti vok damo vse druge sestavine. Zavremo in vročino znižamo, nato dodamo rebrca ter dušimo približno 45 minut. Vmes občasno premešamo. Po potrebi prilijemo vodo, da se jed ne izsuši. Ko je jed gotova, jo damo na pladenj in takoj ponudimo.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.