za 4-6 oseb

Sestavine:

  • 2 žlici arašidovega olja
  • 3 žlice grobo sesekljanega česna
  • 2 žlici grobo sesekljane mlade čebulice
  • 2 žlici drobno sesekljane ingverjeve korenike
  • 1,5 kg skrtačenih svežih klapavic
  • 2 žlici RAJAH madras kari v prahu
  • 2 žlici INPROBA ribje omake
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
  • INPROBA olje za wok
  • 3 žlice vode

Postopek:

Vok ali veliko ponev segrejemo na zelo močno vročino. V vročo posodo vlijemo olje. Ko se zelo segreje in se začne kaditi, dodamo ingver, česen in med stalnim mešanjem pražimo 20 sekund. Dodamo klapavice in med mešanjem pražimo 1 minuto. Nato dodamo še madras kari v prahu, ribjo omako, sladkor, kokosovo mleko, vodo in posodo pokrijemo ter jed kuhamo približno 5 minut oz. tako dolgo, da se vse školjke odprejo. Neodprte školjke zavržemo. Jed premešamo in takoj ponudimo.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.