Postopek:
Rakcem odstranimo glave in jih olupimo. Repke pustimo. Splaknemo jih pod tekočo vodo in odcedimo. Sipi odstranimo drobovje in pri tem pazimo, da ne ranimo mehurja s črnilom. Iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega kisa in glutamata pripravimo marinado, v kateri mariniramo meso 5 minut.
Kumaro in papriko narežemo na tanjše trakove. Tempurino moko zmešamo s 150ml vode, da nastane gosta tekoča zmes, v katero potopimo meso in zelenjavo.
V voku segrejemo olje in pri nizki temperaturi najprej ocvremo zelenjavo 5 do 7 minut. Pazimo, da se kosi med seboj ne sprimejo. Ocvrte odložimo na krožnik prekrit s papirnato brisačo.
V voku ocvremo rakce, nato pa še sipino meso. Na krožnik položimo ocvrto zelenjavo in ocvrte morske sadeže, zraven pa ponudimo sladko čilijevo omako.
Komentarji (0)