za 4 osebe

čas priprave: 20 minut

Sestavine:

  • 150 g rakcev
  • 1 manjša sipa težka 200g
  • 100 g tempurine moke TAS
  • 1 manjša kumara
  • 1 rdeča paprika
  • 100 ml sladke čilijeve omake za zvitke PAN
  • 300ml olja za cvrtje

Marinada:

  • 2 žlici svetle sojine omake PRB
  • ščepec sladkorja
  • 1 žlica riževega kisa
  • ščepec CONIMEX ve-tsin glutamata

Postopek:

Rakcem odstranimo glave in jih olupimo. Repke pustimo. Splaknemo jih pod tekočo vodo in odcedimo. Sipi odstranimo drobovje in pri tem pazimo, da ne ranimo mehurja s črnilom. Iz svetle sojine omake, sladkorja, riževega kisa in glutamata pripravimo marinado, v kateri mariniramo meso 5 minut.

Kumaro in papriko narežemo na tanjše trakove. Tempurino moko zmešamo s 150ml vode, da nastane gosta tekoča zmes, v katero potopimo meso in zelenjavo.

V voku segrejemo olje in pri nizki temperaturi najprej ocvremo zelenjavo 5 do 7 minut. Pazimo, da se kosi med seboj ne sprimejo. Ocvrte odložimo na krožnik prekrit s papirnato brisačo.

V voku ocvremo rakce, nato pa še sipino meso. Na krožnik položimo ocvrto zelenjavo in ocvrte morske sadeže, zraven pa ponudimo sladko čilijevo omako.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.