za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 500 g rakcev
  • 400 ml kokosovega mleka Dee Dee TAS
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • 5 rdečih čilijev
  • 1 žlica RAJAH madras kari v prahu
  • 5 žlic ingverja
  • 3 vejice peteršilja
  • 3 žlice sezamovega olja PAN

Postopek:

Rakcem odstranimo glave, repke oluščimo in jih splaknemo pod tekočo vodo. Rdečo papriko narežemo na manjše kvadratke, peteršilj grobo sesekljamo, čili pa narežemo na kolobarčke.

V voku segrejemo sezamovo olje, v njem pri srednji temperaturi med stalnim mešanjem 3 minute pražimo česen, ingver in rakce in vse skupaj preložimo na krožnik.

V vok damo nekaj žlic kokosovega mleka in kari, premešamo ter pri srednji temperaturi kuhamo 2 minuti. Dolijemo preostalo mleko, dodamo rakce in kuhamo še 10 minut.

Serviranje: jed potresemo s sesekljanim peteršiljem in kot prilogo ponudimo jasminov riž.

Nasvet: za bolj pekočo jed lahko dodamo žlico RAJAH pekoče karijeve paste.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.