čas priprave: 1 ura

Sestavine:

  • 500g ribjih filetov (najboljši so fileti morskega lista)
  • 2 stepena jajčna beljaka
  • 3 žlice jedilnega škroba
  • INPROBA wok olje
  • 4 kitajske gobe KK mu err
  • 100g bambusovih vršičkov TAS
  • 1 paprika
  • 1 mlada čebulica
  • 3 tanke rezine svežega ingverja

Za omako:

  • 1 žlica kitajskega riževega vina
  • 1/2 žličke soli
  • 1 ščep mletega popra
  • 1 žlička PAN sezamovega olja
  • 1 žlička PRB svetle sojine omake

Postopek:

Ribje filete narežemo na trakove, jih na hitro povaljamo v beljaku in povaljamo v škrobu.

Ribe pečemo na olju v voku, da lepo zarumenijo, nato jih odcedimo.

Namočimo kitajske gobe, da se zmehčajo, nato jih narežemo. V vreli vodi blanširamo bambusove vršičke. Na trakove narežemo papriko, čebulico in ingver.

V vok damo sveže olje, prepražimo na njem ingver in čebulico, ter dodamo ribe in zelenjavo ter še minuto pražimo.

Iz vseh navedenih sestavin pripravimo omako, jo povremo, da se zgosti, nato polijemo po ribah in zelenjavi ter ponudimo.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.