Postopek:
Brokoli očistimo, operemo in razdelimo na cvetke. V slanem kropu ga 2-3 minute blanširamo, odlijemo in oblijemo z mrzlo vodo ter temeljito odcedimo. Gobe pripravimo po navodilih in jih razčetverimo. Ingver olupimo in sesekljamo. Čili po dolgem razpolovimo, odstranimo seme in sesekljamo. Bambusove vršičke odcedimo. Jajce stepemo z žlico vode.
V voku segrejemo 1 žlico olja in pražimo brokoli 1 minuto ter ga potisnemo ob rob. Prilijemo preostalo olje, in na njem 1 minuto pražimo čili in ingver ter tudi potisnemo ob rob. Prilijemo zeleno juho in sojino omako. Pri mešanju gobe in bambusove vršičke posolimo, popopramo in malo okisamo. Vse skupaj naj vre 5 minut. Jedilni škrob gladko z mešanico z 2 žlicama vode in v skupini med zelenjavo. Vok odstranimo z ognja ter u seznamu še jajce. Zelenjavo naložimo na pladenj in postrežemo z rižem.
Jed lahko postrežete z različnimi prilogami, ki bodo obogatile vaš obrok:
1. Jasminov riž: Svetlo aromatičen jasminov riž je odlična izbira za nežno dopolnitev okusov vaših jedi. Lahko ga skuhamo do popolne mehkobe, da postane čudovita podlaga za to zeleno jed.
2. Kvinoja: Za zdravo in beljakovinsko bogato alternativno rižu lahko izberete kvinojo. Njena nežna tekstura in oreščkast okus se lepo podata k bogatim aromam jedi.
3. Zelenjavni pire: Pire iz korenja ali sladkega krompirja je še ena priloga, ki bo s svojo kremnostjo in sladkostjo dopolnila pikantne note te zelenjave.
4. Azijske rezance: Tanke riževe rezance lahko hitro skuhamo in z izbiro malo sezamovega olja in sojine omake, da dobimo preprosto prilogo, ki se odlično ujame z okusi zelenjave.
Komentarji (0)