Kislo-pekoča zelenjava

za 4 osebe

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 500g brokolija
  • 10 kitajskih gob Šitak
  • 1 svež rdeč čili
  • 1 košček svežega ingverja
  • 1 pločevinka TAS bambusovih vršičkov 227g
  • 1 jajce
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica PRB svetle sojine omake
  • sol
  • poper
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlička jedilnega škroba

Postopek:

Brokoli očistimo, operemo in razdelimo na cvetke. V slanem kropu 2-3 minute blanširamo, odlijemo in oblijemo z mrzlo vodo ter temeljit odcedimo. Gobe pripravimo po navodilih in jih razčetverimo. Ingver olupimo in sesekljamo. Čili po dolgem razpolovimo, odstranimo semena in sesekljamo. Bambusove vršičke odcedimo. Jajce stepemo z žlico vode. V voku segrejemo 1 žlico olja in pražimo brokoli 1 minuto ter ga potisnemo obod. Prilijemo preostalo olje, in na njem 1 minuto pražimo čili in ingver in tudi potisnemo ob obod. Prilijemo zelenjavno juho in sojino omako. Primešamo gobe in bambusove vršičke, posolimo, popopramo in malo okisamo. Vse skupaj naj počasi vre 5 minut. Jedilni škrob gladko zmešamo z 2 žlicama vode in umešamo med zelenjavo. Vok odstranimo z ognja, umešamo jajce. Zelenjavo naložimo na pladenj in postrežemo z rižem.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.