Tamarind chutney, sweet and sour 170g
    Tamarind chutney, sweet and sour 170g

    Tamarind chutney, sweet and sour (sladko-kisli) 170g

    Na zalogi
    5,04 €
    Z DDV

    Sabita Tamarind Chutney, sweet and sour je bogata in aromatična mešanica tamarinda, sladkorja in začimb, ki jedem doda izrazit sladko-kisel okus. Uporabite ga kot prilogo k indijskim prigrizkom, v sendvičih, kot omako za pomakanje ali bazo za marinade. Pripravite okusne jedi z našim tamarind chutneyjem za avtentično kulinarično izkušnjo.

     

    Tamarind Chutney, sweet and sour je bogata in aromatična mešanica tamarinda, sladkorja, in začimb, ki ustvarjajo popolno ravnovesje med sladkostjo in kislostjo. Ta chutney je klasična indijska začimba, ki se pogosto uporablja kot priloga k številnim jedem. S svojo edinstveno kombinacijo okusov dodaja globino in kompleksnost različnim jedem, od prigrizkov do glavnih jedi.

    Zakaj se uporablja?

    Tamarind chutney se uporablja zaradi svoje sposobnosti, da jedem doda izrazit sladko-kisel okus, ki odlično dopolnjuje začinjene in slane jedi. Njegova vsestranskost ga naredi idealnega za izboljšanje okusov v različnih indijskih specialitetah ter drugih kulinaričnih kreacijah.

    Kje se uporablja?

    • Kot priloga: Postrezite ga z indijskimi prigrizki, kot so samose, pakore ali bhaji, za dodaten okus.
    • V sendvičih in ovitkih: Dodajte ga v sendviče ali ovitke za sladko-kisel pridih.
    • Kot omaka: Uporabite ga kot omako za pomakanje pečenih ali ocvrtih jedi.
    • V marinadah: Uporabite ga kot bazo za marinade, da mesu ali tofuju dodate edinstven okus.

    Priporočen recept: Pečena zelenjava s sladko-kislim tamarind chutneyjem

    1. Priprava zelenjave: Narežite različne vrste zelenjave (npr. korenje, bučke, papriko, cvetačo) na enakomerne kose.
    2. Mariniranje: V veliki skledi zmešajte 2-3 žlice sladko-kislega tamarind chutneyja, 2 žlici oljčnega olja, sol in poper. Dodajte zelenjavo in dobro premešajte, da se enakomerno obloži z marinado.
    3. Pečenje: Razporedite zelenjavo v enakomerno plast na pekač obložen s peki papirjem. Pečite v pečici, ogreti na 200°C, približno 20-25 minut, ali dokler zelenjava ni mehka in rahlo zapečena.
    4. Postrežba: Postrezite pečeno zelenjavo kot prilogo k vašemu glavnemu obroku ali kot samostojno jed.

    TAMARIND CHUTNEY, SLADKO - KISLI

    Sestavine: sladkor, tamarind (40%), začimbe, kuhinjska sol, sredstvo za kisanje: ocetna kislina

    Neto količina: 170g

    Uporabno najmanj do datuma odtisnjenega na embalaži.

    Po odprtju hranite v hladilniku!

    04013200862206
    100 Izdelkov
    Ni ocene
    Komentarji (0)
    Trenutno ni ocen.
    Izdelek dodan na seznam želja
    Izdelek dodan za primerjavo.

    Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
    Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.