Mehiška kuhinja – kulinarični safari in strastno odkrivanje okusov

Mehiška kuhinja je znana po svoji bogati tradiciji in raznolikosti okusov.

Tu so tri tradicionalne mehiške jedi:

Tacos: Tacos je v mehiški kuhinji ena najbolj prepoznavnih jedi. Gre za koruzne tortilje, napolnjene z različnimi sestavinami, kot so marinirano meso, piščanec, ribe, zelenjava, salsa, in drugi dodatki po želji. Tacosi so zelo priljubljeni in jih je mogoče najti v različnih regionalnih različicah po vsej Mehiki. 

Mole: Mole je zapletena omaka, ki vsebuje več sestavin, kot so čokolada, čili, oreščki, začimbe in druge sestavine. Obstaja več različnih vrst molov, ki se uporablja v mehiški kuhinji, od katerih je najbolj znan mol poblano (poblano: sorta paprike, ki izvira iz Mehike). Ta omaka se tradicionalno uporablja za preliv perutnine, vendar se pogosto uporablja tudi za druge jedi. 

Pozole: Pozole je tradicionalna mehiška juha, ki je sestavljena iz koruznih zrn, ki so obdelana s posebno obdelavo (nixtamalized corn), in mesa, običajno svinjine. Juha je začinjena z različnimi začimbami in postrežena z različnimi dodatki, kot so narezana zelenjava, čili, zelena čebula, limona in tortilijinimi čipsi. Pozole je pogosto tradicionalna jed, ki jo strežejo na mehiških praznikih in praznovanjih. 

Seveda v mehiški kuhinji obstaja še veliko drugih tradicionalnih jedi, kot so tamales, enchiladas, ceviche, chiles en nogada, in še več. Mehika je znana po svoji pestri in okusni kuhinji, zato je veliko različnih jedi, ki jih lahko raziskujete in uživate.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.