za 4 osebe
Sestavine:
- 200 g tofuja
- 2 žlici PRB temne sojine omake
- 1 žlica limoninega soka
- 1 čebula
- 3 korenčki
- por
- 1 žlica olja
- 1 noževa konica Pan sambal oelek-a
- 100 ml suhega belega vina
- 1 pločevinka na koščke zrezanega paradižnika (400ml)
- 1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
- sol, poper
Postopek:
Tofu narežemo na cca. 1 cm velike kocke. Pomešamo z 1 žlico temne sojine omake in limoninim sokom. Pustimo počivati 30 minut. Medtem sesekljamo čebulo, operemo korenček, ga očistimo in narežemo na rezance, por prerežemo na cca. 3 cm dolge koščke.
V voku segrejemo olje in na njem steklasto zdušimo čebulo. Dodamo tofu z marinado in sambal oelekom ter kratek čas pražimo. Dodamo korenček, por in med nenehnim mešanjem pražimo še cca. 3 minute. Prilijemo vino in pustimo, da skoraj povre. Dodamo paradižnik in kokosovo mleko.
Juho pokrito pustimo kuhati še 15 minut. Posolimo, popopramo in začinimo s preostalo sojino omako. Postrežemo potreseno s preostalo čebulo.
Comments (0)