za 4 osebe

Sestavine:

  • 200 g tofuja
  • 2 žlici PRB temne sojine omake
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • por
  • 1 žlica olja
  • 1 noževa konica Pan sambal oelek-a
  • 100 ml suhega belega vina
  • 1 pločevinka na koščke zrezanega paradižnika (400ml)
  • 1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
  • sol, poper

Postopek:

Tofu narežemo na cca. 1 cm velike kocke. Pomešamo z 1 žlico temne sojine omake in limoninim sokom. Pustimo počivati 30 minut. Medtem sesekljamo čebulo, operemo korenček, ga očistimo in narežemo na rezance, por prerežemo na cca. 3 cm dolge koščke.

V voku segrejemo olje in na njem steklasto zdušimo čebulo. Dodamo tofu z marinado in sambal oelekom ter kratek čas pražimo. Dodamo korenček, por in med nenehnim mešanjem pražimo še cca. 3 minute. Prilijemo vino in pustimo, da skoraj povre. Dodamo paradižnik in kokosovo mleko.

Juho pokrito pustimo kuhati še 15 minut. Posolimo, popopramo in začinimo s preostalo sojino omako. Postrežemo potreseno s preostalo čebulo.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.