Nitrilne rokavice in najpogostejša napaka pri uporabi

Pri uporabi nitrilnih rokavic se dogajajo pogoste napake, ki lahko zmanjšajo njihovo učinkovitost pri zaščiti pred kontaminacijo in nevarnostmi. Najpogostejše napake in kako se jim izogniti:

  1. Nepravilna velikost rokavice: uporaba napačne velikosti rokavic je pogosta napaka. Pretesne rokavice lahko stisnejo roke, kar povzroča nelagodje in težave pri gibanju, medtem ko prevelike rokavice ne zagotavljajo ustrezne zaščite. Izberite pravilno velikost rokavic za udobno prileganje in dobro gibljivost. Oglejte si spodnjo sliko, kako izberemo pravilno velikost.
    Velikost

  2. Slaba higiena rok: Mnogi ljudje si pozabijo umiti roke pred in po namestitvi rokavic. Preden oblečete nitrilne rokavice si vedno dobro umijte roke z milom in vodo ali uporabite razkužilo za roke, da preprečite večjo kontaminacijo, prav tako tudi po uporabi rokavic.
  3. Napačna uporaba rokavice: Nekateri ljudje uporabljajo iste rokavice za različne naloge brez menjave. Zaradi tega se prenese kontaminacija z ene površine na drugo. Rokavice je treba zamenjati med nalogami, še posebej, če so izpostavljene različnim kontaminantom.
  4. Dotikanje obraza: Uporabniki se pogosto spozabijo in se dotikajo obraza, oči, nosu ali ust z umazanimi rokavicami. Tako se prenesejo mikrobi na golo kožo. Bodite pozorni in se izogibajte dotikanju obraza med nošenjem rokavic.
  5. Nepravilno odstranjevanje rokavic: Pravilno odstranjevanje rokavic je ključno. Ljudje včasih rokavice slečejo na napačen način, tako da se dotikajo zunanje rokavice, kar lahko povzroči kontaminacijo površine. Rokavice odstranite previdno, kot sem opisala v enem od prejšnjih blogov.
  6. Napačna hramba rokavic: Rokavice je treba hraniti v suhem in hladnem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe in toplote. Ne izpostavljajte jih kemikalijam ali ostrim predmetom, ki bi jih lahko poškodovali.
  7. Uporaba rokavic kot nadomestek za umivanje rok: Rokavice ne smejo biti nadomestek za redno umivanje rok. Umivanje rok z milom in vodo ali uporaba razkužila za roke je še vedno potrebna, še posebej po odstranitvi rokavic.

Izogibanje tem pogostim napakam pri uporabi nitrilnih rokavic je ključno za zagotavljanje njihove učinkovitosti in ohranjanje ustrezne higiene.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.