čas priprave: 1 ura
Sestavine:
500g govejega mesa
1 žlica jedilnega škroba
1 žlica PRB svetle sojine omake
1/2 žličke soli
1 žlica kitajskega riževega vina
1 ščep mletega popra
1/2 žličke sode bikarbone
1 stepen jajčni beljak
INPROBA wok olje
Za omako:
2 žlici INPROBA ostrigove omake
1 žlica PAN sezamovega olja
1 žlica kitajskega riževega vina
3 tanke rezine svežega ingverja
1 žlica jedilnega škroba
Postopek:
Meso narežemo na 4cmx5cm velike rezine. Dobro zmešamo škrob, sojino omako, sol,vino, poper, sodo bikarbono in beljak. Meso v zmes namočimo za 45 minut.
V voku zagrejemo malo olja in vanj stresemo meso ter ga med nenehnim mešanjem pražimo največ 30 sekund in odcedimo.
V vok damo sveže olje, ocvremo v njem na trakove narezan ingver, dodamo ostrigino omako, prilijemo sezamovo olje in vino, dodamo meso in vse skupaj dušimo še 30 sekund. Omako zgostimo s škrobom, k smo ga raztopili z malo vode.
Save products on your wishlist to buy them later or share with your friends.
We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.
Comments (0)