za 4 osebe

čas priprave: 30-45 minut

Sestavine:

  • 300 g govedine
  • 200 g paprike
  • 100 g korenčka
  • 2 mladi čebuli
  • 100g sojinih kalčkov TAS
  • 50 g suhih kitajskih črnih gob mu err KK
  • 1,5 dl INPROBA olja za wok
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica riževega kisa
  • 2 žlici sojine omake PRB
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • 1 čili

Postopek:

Suhe črne gobe do za 20 minut namočimo v vrelo vodo, nato jih odcedimo in narežemo na koščke. Čili razpolovimo, odstranimo semena in grobo sesekljamo. Govedino narežemo na tanke rezance, zelenjavo očistimo in jo prav tako narežemo na tanke rezance. V voku segrejemo 1,5 decilitra wok olja, na katerega stresemo narezano govedino in jo cvremo do rjave barve. Ocvrto govedino odstranimo, olje odlijemo in v wok nalijemo 2 žlici olja. Dodamo narezano papriko, korenček in čebulo, ki jih na hitro prepražimo. Nato v vok stresemo sojine kalčke, narezane gobe, sesekljan čili, sojino omako, nariban ingver in sol ter med mešanjem na hitro prepražimo. Nato dodamo govedino in rižev kis ter prepražimo le toliko, da se okusi prepojijo.

Nasvet: k jedi ponudimo kuhan riž.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.