Sestavine:
- 120 g oluščenih in v pečici popraženih mandljev
- 2 žlici INPROBA olja za wok
- 250 g piščančjega mesa brez kože in kosti
- ščepec soli in popra
- 2 žlici na kocke narezane čebule
- 2 žlici na kocke narezane steblaste zelene
- 120 g graha
- 120 g TAS bambusovih vršičkov – rezine
- 1 vrečka KK črnih kitajskih gob mu err 50g
- 2 žlici PRB svetle sojine omake
- 1 žlička jedilnega škroba raztopljenega v 1 dl vode
Postopek:
Kitajske gobe za 20 minut namočimo v topli vodi, jim odstranimo bete in izstisnemo vodo.
Piščančje meso narežemo na majhne koščke, prav tako čebulo in zeleno, gobe pa na rezine. V voku segrevamo 2 žlici olja, dokler se ne začne kaditi. Posolimo, dodamo piščančje meso in ga pražimo 1-2 minuti, nato ga vzamemo iz voka. Na olje damo zelenjavo in gobe. Pražimo 1-2 minuti ter posolimo in popopramo. Premešamo in zalijemo z 1/2 dl vode. Pokrijemo, dušimo 1 minuto in dodamo jedilni škrob, pomešan z vodo. Ko se zgosti, dodamo mandlje in piščančje meso. Še enkrat dobro premešamo in postrežemo.
Comments (0)