za 4 osebe

čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 500 g rakcev
  • 400 ml kokosovega mleka Dee Dee TAS
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • 5 rdečih čilijev
  • 1 žlica RAJAH madras kari v prahu
  • 5 žlic ingverja
  • 3 vejice peteršilja
  • 3 žlice sezamovega olja PAN

Postopek:

Rakcem odstranimo glave, repke oluščimo in jih splaknemo pod tekočo vodo. Rdečo papriko narežemo na manjše kvadratke, peteršilj grobo sesekljamo, čili pa narežemo na kolobarčke.

V voku segrejemo sezamovo olje, v njem pri srednji temperaturi med stalnim mešanjem 3 minute pražimo česen, ingver in rakce in vse skupaj preložimo na krožnik.

V vok damo nekaj žlic kokosovega mleka in kari, premešamo ter pri srednji temperaturi kuhamo 2 minuti. Dolijemo preostalo mleko, dodamo rakce in kuhamo še 10 minut.

Serviranje: jed potresemo s sesekljanim peteršiljem in kot prilogo ponudimo jasminov riž.

Nasvet: za bolj pekočo jed lahko dodamo žlico RAJAH pekoče karijeve paste.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.