za 4 osebe

Sestavine:

  • 1 vrečka TAS tempurine moke 150g
  • 100g fižola grmičarja
  • 100g cvetače
  • 1 vrečka KK gob Šitak
  • 3 korenčki
  • 1 majhna bučka (150g)
  • sol

Postopek:

Tempurino moko zamesimo s 300ml vode in ščepcem soli v gladko tekoče testo.

Fižol operemo in očistimo. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetke. S fižolom jo blanširamo 3 minute v slani vodi, odcedimo in oblijemo z mrzlo vodo.

Gobe pripravimo po navodilih. Gobe razčetverimo, korenček olupimo in ga kot bučko razrežemo na dolge rezance.

V voku segrejemo olje. Zelenjavo po odmerkih povaljamo v moki, namočimo v testo in v vročem olju zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na kuhinjskem papirju.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.