za 4 osebe

čas priprave: 45 minut

Sestavine:

  • 4 piščančje prsi
  • 100 g rezancev SOBA
  • 2 velika korenčka
  • 2 repi
  • 1 glava brokolija
  • 5 cm velik košček ingverja
  • 1 dl sojine omake PRB
  • sol
  • črni poper v zrnu
  • 4 stroki česna

Postopek:

Narezani repi in korenčka stresemo v krop in blanširamo cca. 5 minut, nato zelenjavo odcedimo in stresemo v večjo posodo. Piščančje prsi začinimo s soljo in mletim poprom ter jih položimo na zelenjavo v posodi. Nato dodamo olupljen in dobro nasekljan ingver ter česen, ki ju povežemo z vrečko iz gaze in položimo v kozico. Prilijemo sojino omako in toliko vode, da prekrije vse sestavine. Zavremo in počasi kuhamo 15 minut.

V drugi posodi zavremo vodo za blanširanje testenin, stresemo jih v krop in blanširamo 5 minut. Brokoli razcvetkamo in stresemo v posodo ter vse skupaj kuhamo še 5 minut. Ko je meso kuhano, dodamo še testenine.

Serviranje:

Piščančja enolončnica po azijsko je nasitna kombinacija mesa, testenin in zelenjave in jo lahko ponudimo kot samostojno jed.

Nasvet:

Vodo lahko nadomestimo s piščančjo osnovo.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.