za 4 osebe

Sestavine:

  • 200 g tofuja
  • 2 žlici PRB temne sojine omake
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • por
  • 1 žlica olja
  • 1 noževa konica Pan sambal oelek-a
  • 100 ml suhega belega vina
  • 1 pločevinka na koščke zrezanega paradižnika (400ml)
  • 1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
  • sol, poper

Postopek:

Tofu narežemo na cca. 1 cm velike kocke. Pomešamo z 1 žlico temne sojine omake in limoninim sokom. Pustimo počivati 30 minut. Medtem sesekljamo čebulo, operemo korenček, ga očistimo in narežemo na rezance, por prerežemo na cca. 3 cm dolge koščke.

V voku segrejemo olje in na njem steklasto zdušimo čebulo. Dodamo tofu z marinado in sambal oelekom ter kratek čas pražimo. Dodamo korenček, por in med nenehnim mešanjem pražimo še cca. 3 minute. Prilijemo vino in pustimo, da skoraj povre. Dodamo paradižnik in kokosovo mleko.

Juho pokrito pustimo kuhati še 15 minut. Posolimo, popopramo in začinimo s preostalo sojino omako. Postrežemo potreseno s preostalo čebulo.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.