za 4 osebe

Sestavine:

  • 200 g tofuja
  • 2 žlici PRB temne sojine omake
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • por
  • 1 žlica olja
  • 1 noževa konica Pan sambal oelek-a
  • 100 ml suhega belega vina
  • 1 pločevinka na koščke zrezanega paradižnika (400ml)
  • 1 pločevinka TAS kokosovega mleka 400ml
  • sol, poper

Postopek:

Tofu narežemo na cca. 1 cm velike kocke. Pomešamo z 1 žlico temne sojine omake in limoninim sokom. Pustimo počivati 30 minut. Medtem sesekljamo čebulo, operemo korenček, ga očistimo in narežemo na rezance, por prerežemo na cca. 3 cm dolge koščke.

V voku segrejemo olje in na njem steklasto zdušimo čebulo. Dodamo tofu z marinado in sambal oelekom ter kratek čas pražimo. Dodamo korenček, por in med nenehnim mešanjem pražimo še cca. 3 minute. Prilijemo vino in pustimo, da skoraj povre. Dodamo paradižnik in kokosovo mleko.

Juho pokrito pustimo kuhati še 15 minut. Posolimo, popopramo in začinimo s preostalo sojino omako. Postrežemo potreseno s preostalo čebulo.

Comments (0)

No comments at this moment
Proizvod dodan na popis želja
Product added to compare.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.
Ako nastavite koristiti ovu stranicu, pretpostavit ćemo da ste zadovoljni njima.