čas priprave: 45 minut

Sestavine:

  • 1 oslič, težak približno 800g
  • 1 žlica sesekljane čebulice
  • 1 žlica sesekljanega ingverja
  • 2 žlici kitajskega vina
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlici PRB sojine omake z zlato nalepko
  • 1 žlica PAN sezamovega olja
  • INPROBA olje za wok
  • 1 žlica škroba

Za marinado:

  • 1 žlica sojine omake
  • 1/2 žličke soli
  • 1 ščep popra

Postopek:

Ribo očistimo, jo osolimo, popopramo in premažemo s sojino omako ter pustimo stati 10 minut, da se prepoji. Nato jo cvremo približno 10 minut v olju v voku, da je zunaj hrustljava, znotraj pa mehka. Nato jo odcedimo in shranimo na toplem.

V vok damo sveže olje, prepražimo na njem čebulo in ingver, dodamo vino, sladkor, sojino omako in sezamovo olje ter omako povremo in jo zgostimo s škrobo, zmešanim z vodo.

V vok damo ocvrto ribo, jo previdno obrnemo in segrejemo ter položimo na pladenj.

Komentarji (0)

Trenutno ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.

Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani.
Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.