čas priprave: 45 minut

Sestavine:

  • 1 oslič, težak približno 800g
  • 1 žlica sesekljane čebulice
  • 1 žlica sesekljanega ingverja
  • 2 žlici kitajskega vina
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlici PRB sojine omake z zlato nalepko
  • 1 žlica PAN sezamovega olja
  • INPROBA olje za wok
  • 1 žlica škroba

Za marinado:

  • 1 žlica sojine omake
  • 1/2 žličke soli
  • 1 ščep popra

Postopek:

Ribo očistimo, jo osolimo, popopramo in premažemo s sojino omako ter pustimo stati 10 minut, da se prepoji. Nato jo cvremo približno 10 minut v olju v voku, da je zunaj hrustljava, znotraj pa mehka. Nato jo odcedimo in shranimo na toplem.

V vok damo sveže olje, prepražimo na njem čebulo in ingver, dodamo vino, sladkor, sojino omako in sezamovo olje ter omako povremo in jo zgostimo s škrobo, zmešanim z vodo.

V vok damo ocvrto ribo, jo previdno obrnemo in segrejemo ter položimo na pladenj.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Product added to compare.

We use cookies to provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this website, we will assume that you are satisfied with it.